Vacature gastheer/gastvrouw bij activiteiten

Werk je graag met mensen? Bij ons kun je de rol van gastheer/gastvrouw vervullen bij onze activiteiten zoals lezingen, workshops, cursussen.

Vrijwillige Coördinators VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen 20 weken lang thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact.

Als coördinator begeleid je ca. 5 voorlezers en gezinnen gedurende één voorleesseizoen.

Ben je enthousiast en wil je meer weten?

Vrijwilligers VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen 20 weken lang thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact.

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger?

Twee leden voor de Raad van Toezicht

Naast de directie heeft Stichting de Bibliotheek Hoeksche Waard een Raad van Toezicht. Deze raad is belast met het toezicht op de algemene zaken van de Stichting en het door de directie gevoerde beheer en beleid.

Per 1 januari 2019 is er plaats voor 2 leden van de Raad van Toezicht.

Vrijwilliger(s) in de Bibliotheek Numansdorp

Door de verhuizing van de Bibliotheek naar zorgcentrum de Buitensluis kunnen wij in deze vestiging nog wel wat helpende handjes gebruiken. Denk aan het ondersteunen van de medewerkers in hun werkzaamheden en het begeleiden van onze klanten in de Bibliotheek.

Heb je belangstelling of eerst nog wat vragen? Stuur dan een e-mail en wij nemen snel contact met je op voor een gesprek.

Klusjesman of -vrouw

De Bibliotheek zoekt handige vrijwilligers voor (timmer)klusjes in en rond de Bibliotheek in diverse vestigingen. Wij kunnen iedere hulp goed gebruiken!

HBO/WO stage

Wil je bij ons afstuderen of stage lopen? Neem dan contact op met het secretariaat. Wij willen graag wat weten over jou, je opleiding, je stage of afstudeerproject en natuurlijk waarom je juist bij de Bibliotheek wilt afstuderen of stage lopen.

Vrijwilligers Mentor CoderDojo Hoeksche Waard gezocht!

De Bibliotheek Hoeksche Waard is bezig met het opstarten van een CoderDojo. Een CoderDojo is een club waarbij kinderen (Ninjas!) van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Om de CoderDojo te kunnen realiseren zijn we op zoek naar mentoren die de kinderen kunnen helpen met programmeren.  

Vrijwilliger(s) Boek aan Huis in Bibliotheek Numansdorp

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk, houd je van boeken en spreekt het helpen van mensen jou aan?

Maatschappelijke stage

Wil je (een deel van) je maatschappelijke stage bij de bibliotheek lopen? Stuur dan een e-mail. Vermeld hierin je naam, leeftijd, school, het aantal uren (ongeveer) en je motivatie.