Oude Raadhuis - Toekomstige activiteiten


Hoeksch MaakLokaal

Het MaakLokaal is een creatieve doe-het-zelf ruimte met een 3D printer, lasercutter, vinylcutter en diverse domotica-apparatuur. Er staan robotjes, drones, games en nog veel meer te wachten op nieuwsgierige mensen. Iedereen kan binnen de openingstijden van het MaakLokaal tegen een kleine vergoeding experimenteren met de apparaten en zelf digitaal producten ontwerpen. Of bijvoorbeeld samen met hobbyclubs bouwen aan modelvliegtuigjes met ervaren begeleiders.

DigiTaalhuis

Bij het DigiTaalhuis kunnen mensen met taalachterstanden terecht voor vragen en gratis begeleiding bij het leren van de Nederlandse taal. Taalhuisvrijwilligers begeleiden taalvragers met online les- en oefentips zodat zij zich de taal goed eigen kunnen maken. En er worden cursussen georganiseerd om mensen te leren omgaan met computers en het internet.

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Tegenwoordig is er van alles te regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Mensen die dit lastig vinden of hier hulp bij nodig hebben, kunnen terecht bij de bibliotheek. Medewerkers en vrijwilligers denken met hen mee en geven informatie waarmee mensen verder kunnen.

Studie- en werkplekken

In het Oude Raadhuis zijn twee werk- en stilteplekken die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. De ruimtes zijn vooral bedoeld voor jongeren die er huiswerk kunnen maken of werkenden die thuis geen gelegenheid hebben om te kunnen werken.

(Jeugd)activiteiten

Natuurlijk is er een bomvolle agenda met activiteiten die plaatsvinden in het Oude Raadhuis. Denk aan een schrijfworkshop voor jongeren, banenmarkt voor werkzoekenden, (online) leeskring en voorlezen en knutselen voor kinderen. Voor de allerkleinsten is er Boekstart, een programma waarbij een kind van jongs af aan op spelende wijze leesmeters te maken.

Boekencollectie

De bibliotheek beschikt over een ruim assortiment boeken, e-books en luisterboeken die leden kunnen lenen. Daarnaast is er digitale toegang tot de collectie van andere bibliotheken in heel Nederland. Hiermee dragen wij bij aan leesplezier voor al onze leden.

Sponsoring

Vindt u het bestaan van de bibliotheek belangrijk en draagt u ons een warm hart toe? Wij zijn ontzettend blij met uw steun in welke vorm dan ook. Als dank voor uw steun bieden wij verschillende pakketten aan met tegenprestaties vanuit de bibliotheek.

Binnenkort beschikbaar

Trouwlocatie

Het monument deed voorheen jarenlang dienst als trouwlocatie en dat zal na de metamorfose van het gebouw nog steeds zo zijn. Vanaf augustus 2022 is het voor geliefden met trouwplannen mogelijk om hun ja-woord te geven in de trouwzaal. Het uitzicht over het water en de karakteristieke elementen van het gebouw, maakt het Oude Raadhuis een sfeervolle locatie om elkaar de liefde te verklaren.

Horeca - De Waterstal

Het Oude Raadhuis biedt ook onderdak aan lunchroom ‘De Waterstal’. In de lunchroom kunnen bezoekers van de bibliotheek terecht voor een hapje en een drankje bij de leestafel of wanneer er een bijeenkomst of huwelijk is.

Zaalverhuur

In het gebouw zijn diverse zalen die voor allerlei doeleinden gehuurd kunnen worden. Zo is er de sfeervolle Burgemeesterskamer met allerlei oude elementen, waar met circa 10 personen vergaderd kan worden. Maar er is ook een theaterzaal met een podium waar 30 personen terecht kunnen.