De BoekStart-coach

Voorlezen met je kleintje? De BoekStart-coach geeft tips!  

BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen!

Mediasmarties

Lees hier meer over geschikte media voor kinderen van 1 tot 12 jaar om (voor-) te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Van films, tot boeken, podcasts, games, voorstellingen etc.

Voorleesfilmpjes

Wil jij ook wel voorgelezen worden door een medewerker van de Bibliotheek? Dat kan! Extra leuk om samen met je vader, moeder, opa, oma, broertje of zusje te kijken en te luisteren naar de verhaaltjes.

Jeugdbibliotheek 0-6 jaar

Hier vind je allerlei voorleestips, de Prentenboek Top 10, heel veel andere leuke (prenten)boeken voor de allerkleinsten en nog veel meer! Neem gauw een kijkje! 

Spelend leren

Lees hier meer over digitale media voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

De Digitale Voorleestas

Met de Digitale Voorleestas lees je samen een digitaal prentenboek en doe je daarna leuke zing- en praatspelletjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

Voorlezen maakt je leuker

‘Hoe is het om klein te zijn?’, ‘Hoe is het om groot te zijn?’, ‘Hoe is het om ziek te zijn?’, ‘Of straatarm?’ Prentenboeken leren kinderen om zich dit soort situaties in te beelden. Voor peuters en kleuters is het soms nog heel lastig om zich te verplaatsen in een ander. Zij kunnen zich nog niet zo goed voorstellen dat andere mensen er ook andere gevoelens, gedachten en ervaringen op nahouden.

Boekenzoeker

Op zoek naar tips voor een onwaarschijnlijk supergeweldig ongelofelijk fantastisch boek...?

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen.