BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen!

104 leerzame apps en sites voor kinderen

Welke apps en websites zijn geschikt voor jonge kinderen? Waar worden ze nou echt wijzer van? De nieuwe gids 104 leerzame apps en sites van Mijn Kind Online en Kennisnet zet de beste leerzame apps en sites voor kinderen van 2 tot 8 jaar op een rij. De gids is gratis te downloaden.

Spelend leren

Lees hier meer over digitale media voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Lees/doetips van de dag

Ben jij op zoek naar leuke leestip en doetips? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Jeugdbibliotheek 0-6 jaar

Hier vind je allerlei voorleestips, de Prentenboek Top 10, heel veel andere leuke (prenten)boeken voor de allerkleinsten en nog veel meer! Neem gauw een kijkje! 

Boekenzoeker

Op zoek naar tips voor een onwaarschijnlijk supergeweldig ongelofelijk fantastisch boek...?

De Digitale Voorleestas

Ben je door je eigen prentenboeken heen en is de Bibliotheek nog steeds dicht? In de Digitale Voorleestas vind je elke week nieuwe prentenboeken. Samen lezen was nog nooit zo leuk!  

Voorlezen maakt je leuker

‘Hoe is het om klein te zijn?’, ‘Hoe is het om groot te zijn?’, ‘Hoe is het om ziek te zijn?’, ‘Of straatarm?’ Prentenboeken leren kinderen om zich dit soort situaties in te beelden. Voor peuters en kleuters is het soms nog heel lastig om zich te verplaatsen in een ander. Zij kunnen zich nog niet zo goed voorstellen dat andere mensen er ook andere gevoelens, gedachten en ervaringen op nahouden.