BoekStart

In het BoekStartproject werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau (Centrum voor Jeugd en Gezin) in de Hoeksche waard samen. Wanneer een baby geboren wordt of 3 maanden oud is, ontvangen de ouders een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kunnen ouders hun baby gratis bibliotheeklid maken en een BoekStartkoffertje met onder meer 2 leuke babyboekjes ophalen bij de bibliotheek.

De bibliotheek heeft een speciale babyhoek ingericht. Hier zijn babyboekjes voor baby’s tot 12 maanden te vinden en een gezellig leeshoekje. Verder is er een aankleedkussen, zodat ouders hun baby kunnen verschonen. De bibliotheek organiseert regelmatig activiteiten, speciaal voor baby's en hun ouders: BoekStart workshops.

BoekStartkoffertje

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een waardebon voor het BoekStart- koffertje. Ga met de waardebon naar de Bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis koffertje, bezoek de BoekStarthoek en bekijk welke nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

Consultatiebureau Hoeksche Waard

De Bibliotheek Hoeksche Waard werkt in het kader van BoekStart samen met Centrum Jeugd en Gezin van Careyn.

BoekStart workshops

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert regelmatig activiteiten voor baby's en hun ouders: BoekStart workshops.

Landelijke website van BoekStart

Bekijk de landelijke website van BoekStart voor nog meer informatie. Hier vind je onder andere boekentips, voorleestips en nieuwtjes.

Filmpje over BoekStart

Gratis brochure 'BoekStart voor jou!'

Vier maal per jaar verschijnt de brochure BoekStartEnVerder voor ouders met tips over de nieuwste boekjes en voorleestips. Ook vind je hierin tips over multimedia en interessante websites.