De opening van de Nationale Voorleesdagen op 20 januari 2021 vieren we thuis. Dat kan op de bank, in bed of aan tafel. Lekker samen lezen. Om een beetje in de stemming te komen biedt de Bibliotheek Hoeksche Waard dit leuke voorleesfilmpje link aan met daarin onze eigen Hoeksche Voorleeshelden in de hoofdrol: de burgemeester, de brandweer, de politie, jeugdgezondheidszorg, cultuureducatie van de bibliotheek het grappige boek voorlezen van Loes Riphagen “Coco kan het!”.

Als je het filmpje goed bekeken hebt, is je het misschien opgevallen dat bij 1 persoon het vogeltje Coco ontbreekt.

Als jij weet wie dat is stuur dan gauw jouw antwoord vóór 1 februari op naar activiteiten@debhw.nl
en misschien win jij wel het boek “Coco kan het!” van Loes Riphagen.

 

Coco kan het! van Loes Riphagen door voorleeshelden in de Hoeksche Waard

Voorlezen

Prentenboeken laten je de wereld beleven door de ogen van een ander. Ze laten je zien hoe het is om klein te zijn, ziek, straatarm of juist steenrijk. Voor peuters en kleuters is het soms nog best lastig om zich te verplaatsen in een ander. Voorlezen lijkt kinderen hierbij te helpen. Daarnaast is het goed voor de taalontwikkeling en bovenal hartstikke leuk! Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Het prikkelt de fantasie en versterkt de band tussen (groot)ouder en kind.

Voorlezen maakt je leuker!

Knutsel- en leestips

Knutseltips en andere leuke informatie is hier te vinden. Houd onze Facebookpagina en Instagram in de gaten voor dagelijks leuke leestips.

Voorleestips

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Klik hieronder voor een aantal tips om het meeste uit dit speciale kwartiertje te halen.

Vraag een verrassingstasje aan

Wil je nu zelf lekker lezen maar ben je uitgekeken op je eigen boeken thuis, vraag dan een verrassingstasje aan bij de bibliotheek!

Is jouw kindje nog geen lid? Maak je kindje dan snel online lid.
Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari krijgen ze het leuke vingerpoppetje van Coco cadeau via de verrassingstas.