Voorleesfilmpjes

Wil jij ook wel voorgelezen worden door een medewerker van de Bibliotheek? Dat kan! Elke week maken we een nieuw voorleesfilmpje, speciaal voor kinderen! Extra leuk om samen met je vader, moeder, opa, oma, broertje of zusje te kijken en te luisteren naar de verhaaltjes.

86 creatieve apps en sites

Welke apps en sites zijn de meest originele, uitdagende, mooiste, leukste en vooral: de meest creatieve voor kinderen van 7 tot 12 jaar?

Makkelijk lezen plein

Het Makkelijk lezen plein (MLP) is een kast voor kinderen, die lezen niet zo makkelijk vinden. Elke vestiging van Bibliotheek Hoeksche Waard heeft een Makkelijk Lezen Plein.

Boekenzoeker

Ben je op zoek naar een onwaarschijnlijk supergeweldig ongelofelijk fantastisch boek...?

De Nationale Voorleesdagen

20 t/m 30 januari 2021 zijn de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. Dit jaar helaas niet met allerlei leuke (voorlees)activiteiten in de Bibliotheek, maar we hebben samen met voorleeshelden uit de Hoeksche Waard een filmpje gemaakt om het Prentenboek van het Jaar 2021 'Coco kan het!' aan jullie voor te stellen.

Minecraftchallenge: Biebbouwers

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Jeugdbibliotheek 6-12 jaar

jeugdbibliotheek

Ben je tussen de 6 en 12 jaar? De Bibliotheek is er voor jou. Of je nu op zoek bent naar een lekker leesboek, informatie voor je spreekbeurt, of een leuke activiteit. Wij helpen je graag!

Lees/doetips van de dag

Ben jij op zoek naar leuke leestip en doetips? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!