Voorleesfilmpjes

Wil jij ook wel voorgelezen worden door een medewerker van de Bibliotheek? Dat kan! Extra leuk om samen met je vader, moeder, opa, oma, broertje of zusje te kijken en te luisteren naar de verhaaltjes.

Mediasmarties

Lees hier meer over geschikte media voor kinderen van 1 tot 12 jaar om (voor-) te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Van films, tot boeken, podcasts, games, voorstellingen etc.

Welk boek ga je nu weer lezen?

Je volgende boek kiezen blijft lastig. Maar nu niet meer. Bij Whyilovethisbook vind je alleen maar positieve boekentips, van lezers en schrijvers, in video’s van één minuut.

Makkelijk lezen plein

Het Makkelijk lezen plein (MLP) is een kast voor kinderen, die lezen niet zo makkelijk vinden. Elke vestiging van Bibliotheek Hoeksche Waard heeft een Makkelijk Lezen Plein.

Boekenzoeker

Ben je op zoek naar een onwaarschijnlijk supergeweldig ongelofelijk fantastisch boek...?

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. 

Yoleo motiveert om te lezen!

Online escaperoom van de Bibliotheek

De bibliotheekkat is per ongeluk moederziel alleen achtergebleven in de Bibliotheek. Dat kan natuurlijk niet en daarom wordt de hulp van alle kinderen vanaf 9 jaar gevraagd. Speel de online escaperoom van de Bibliotheek Hoeksche Waard en bevrijd de kat Ziezo!

Jeugdbibliotheek 6-12 jaar

jeugdbibliotheek

Ben je tussen de 6 en 12 jaar? De Bibliotheek is er voor jou. Of je nu op zoek bent naar een lekker leesboek, informatie voor je spreekbeurt, of een leuke activiteit. Wij helpen je graag!