VakantieBieb

Gratis e-books en luisterboeken voor de vakantie. Voor zowel jong als oud!

Gratis trainingen

Vanaf nu kun je direct aan de slag met online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk.

Veel mensen hebben het zwaar vanwege de coronacrisis. Misschien probeer je je werk zo goed mogelijk vanuit huis te doen. Of wellicht heb je juist geen werk en wil je je vaardigheden verbeteren om straks weer aan de slag te kunnen. En dan moet je ook je vaste sportles en veel andere ontspanning missen. Om je te ondersteunen in deze lastige tijd, kun je gebruikmaken van het gratis aanbod. Kies wat jou aanspreekt en volg de online trainingen, thuis en op de tijd die jij wilt. Vraag gratis toegang aan via de website van de KB. Je kunt de trainingen volgen tot het eind van dit jaar.

De nationale bibliotheek KB en online opleider SkillsTown zijn deze samenwerking aangegaan om alle Nederlanders te helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling

Historie in de bibliotheek

Vanuit het HIB (historie in de bibliotheek) organiseert de bibliotheek met diverse samenwerkingspartners allerlei lezingen, tentoonstellingen en activiteiten.

Spannende Boeken Weken

Je vakantie begint met spannende boeken. De Spannende Boeken Weken (1 t/m 21 juni 2020) zijn de aftrap van Zomerlezen (juni, juli en augustus).
Kom naar de Bibliotheek om een spannend boek uit te zoeken of neus online alvast rond voor een goede tip!
 

E-books

Klik hier voor meer informatie over e-readers en e-books lenen.

Basisvaardigheden

Meer weten over computers, internet, taal of e-books? Je leert het bij de bibliotheek! Kijk gauw wat je bij ons allemaal kunt bijleren.

Lees- of luisteradvies

welkboek

Heb jij een favoriete auteur maar heb je inmiddels alles al gelezen van hem of haar? En ben je benieuwd naar andere auteurs in hetzelfde genre of met dezelfde stijl van schrijven? Probeer dan eens het lees- of luisteradvies!

Eigen Kracht

Eigen Kracht is een serie maandelijkse lezingen in de Bibliotheek over gezondheid in de Hoeksche Waard. Iedere maand wordt een aspect van gezondheid, preventie en zelfzorg besproken tijdens een bijeenkomst.

Pameijer

Vrijwilligers van Pameijer staan elke donderdag voor iedereen klaar, in de Bibliotheek Numansdorp in de Buitensluis van 9.00-16.00 uur.

Ze hebben altijd tijd voor een praatje en denken graag mee als je ergens tegen aanloopt in het dagelijks leven. Het Pameijer leesterras is dé plek om elkaar te ontmoeten en om inspiratie op te doen. Je kunt ook gewoon een heerlijk kopje koffie komen drinken en de krant of een tijdschrift lezen.

Boek aan Huis

boek aan huis

Bent u slecht ter been of tijdelijk niet in staat naar de bibliotheek te komen? Dan komt de bibliotheek graag naar u toe!

Korting met je biebpas

Op vertoon van je bibliotheekpas krijg je als bibliotheeklid korting op allerlei producten en activiteiten in de Hoeksche Waard. 

Leeskringen

Lees je graag en zou je het leuk vinden hierover met andere van gedachten te wisselen? In de regio Hoeksche Waard worden verschillende leeskringen georganiseerd waar je bij aan kunt sluiten.