E-books

Klik hier voor meer informatie over e-readers en e-books lenen.

Historie in de bibliotheek

Vanuit het HIB (historie in de bibliotheek) organiseert de bibliotheek met diverse samenwerkingspartners allerlei lezingen, tentoonstellingen en activiteiten.

Basisvaardigheden

Meer weten over computers, internet, taal of e-books? Je leert het bij de bibliotheek! Kijk gauw wat je bij ons allemaal kunt bijleren.

Boek aan Huis

boek aan huis

Bent u slecht ter been of tijdelijk niet in staat naar de bibliotheek te komen? Dan komt de bibliotheek graag naar u toe!

Leestips

welkboek

Met WelkBoek kun je op een leuke en bijzondere manier een boek uitkiezen dat precies past bij waar jij (op dat moment) zin in hebt. Probeer het snel!

Eigen Kracht

Eigen Kracht is een serie maandelijkse lezingen in de Bibliotheek over gezondheid in de Hoeksche Waard. Iedere maand wordt een aspect van gezondheid, preventie en zelfzorg besproken tijdens een bijeenkomst.

Leeskringen

Lees je graag en zou je het leuk vinden hierover met andere van gedachten te wisselen? In de regio Hoeksche Waard worden verschillende leeskringen georganiseerd waar je bij aan kunt sluiten.  

Opleidingengids

Wil je een opleidingen volgen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben een (bijna) volledig aanbod voor je verzameld, samen met Springest. Van een online breicursus tot een langdurige masteropleiding, voor alle doelgroepen en voor alle portemonnees. Met een handig zoeksysteem en met gebruikerservaringen.

Pameijer

Vrijwilligers van Pameijer staan elke donderdag voor iedereen klaar, in de Bibliotheek Numansdorp in de Buitensluis van 10.00-11.00 uur.

Ze hebben altijd tijd voor een praatje en denken graag mee als je ergens tegen aanloopt in het dagelijks leven. Het Pameijer leesterras is dé plek om elkaar te ontmoeten en om inspiratie op te doen. Je kunt ook gewoon een heerlijk kopje koffie komen drinken en de krant of een tijdschrift lezen.

Korting met je biebpas

Op vertoon van je bibliotheekpas krijg je als bibliotheeklid korting op allerlei producten en activiteiten in de Hoeksche Waard.