Online leren - cursussen van de Bibliotheek

Speciaal voor leden van de Bibliotheek is er een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Alle leden van de Bibliotheek  kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden.

Historie in de bibliotheek

Vanuit het HIB (historie in de bibliotheek) organiseert de bibliotheek met diverse samenwerkingspartners allerlei lezingen, tentoonstellingen en activiteiten.

Leeskringen

Lees je graag en zou je het leuk vinden hierover met andere van gedachten te wisselen? In de regio Hoeksche Waard worden verschillende leeskringen georganiseerd waar je bij aan kunt sluiten.  

E-books en luisterboeken

online bibliotheek

Klik hier voor meer informatie over e-books en luisterboeken lenen.

Basisvaardigheden

Meer weten over computers, internet, taal of e-books? Je leert het bij de bibliotheek! Kijk gauw wat je bij ons allemaal kunt bijleren.

Lees- of luisteradvies

welkboek

Heb jij een favoriete auteur maar heb je inmiddels alles al gelezen van hem of haar? En ben je benieuwd naar andere auteurs in hetzelfde genre of met dezelfde stijl van schrijven? Probeer dan eens het lees- of luisteradvies!

Eigen Kracht

Eigen Kracht is een serie maandelijkse lezingen in de Bibliotheek over gezondheid in de Hoeksche Waard. Iedere maand wordt een aspect van gezondheid, preventie en zelfzorg besproken tijdens een bijeenkomst.

Boek aan Huis

boek aan huis

Bent u slecht ter been of tijdelijk niet in staat naar de bibliotheek te komen? Dan komt de bibliotheek graag naar u toe!

Gratis online trainingen

Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk.

Om je te ondersteunen in deze lastige tijd, kun je gebruikmaken van het gratis aanbod online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Kies wat jou aanspreekt en volg de online trainingen, thuis en op de tijd die jij wilt. Vraag gratis toegang aan via de website van de KB. Je kunt de trainingen volgen tot het eind van dit jaar.

De Koninklijke Bibliotheek en online opleider SkillsTown zijn deze samenwerking aangegaan om alle Nederlanders te helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling

Pameijer

Vrijwilligers van Pameijer staan elke donderdag voor iedereen klaar, in de Bibliotheek Numansdorp in de Buitensluis van 9.00-16.00 uur.

Ze hebben altijd tijd voor een praatje en denken graag mee als je ergens tegen aanloopt in het dagelijks leven. Het Pameijer leesterras is dé plek om elkaar te ontmoeten en om inspiratie op te doen. Je kunt ook gewoon een heerlijk kopje koffie komen drinken en de krant of een tijdschrift lezen.