E-books voor op vakantie

VakantieBieb is een kadootje van de Bibliotheek aan alle leden. Het gaat om een app met een selectie van populaire boeken voor op vakantie. Het aanbod gaat van spannende thrillers tot goede kinderboeken. De app is te vinden in de App Store en Google Play Store en zo te downloaden op uw tablet of smartphone. Vervolgens kies je een aantal e-books die je wilt ophalen, deze komen beschikbaar via de app. Een internetverbinding voor het lezen van deze e-books is vervolgens niet meer nodig!

Kadootje voor leden

De app is bedoeld als kadootje aan alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het enige wat je moet doen naast de app downloaden en een aantal boeken ophalen is je eenmalig registreren. Daarna is het boekenaanbod onbeperkt beschikbaar totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is. Download de VakantieBieb app uit de Appstore of uit de Google Play Store. Of ga voor meer informatie naar de VakantieBieb.

Beschikbaar tijdens vakanties

Wanneer het aanbod eenmaal is gedownload, is een internetverbinding niet meer nodig. Je kunt dus heerlijk lezen, bijvoorbeeld een spannende thriller tijdens je wandelvakantie in de Franse Alpen. Tijdens de zomer is het aanbod acht weken beschikbaar en voor de jeugd vanaf dit jaar zelfs ruim 12 weken!

Gevarieerd aanbod

Elke vakantieperiode wordt via de app een nieuwe selectie e-books beschikbaar gesteld die leuk zijn om in de vakantie te lezen. Het aanbod varieert van spannende thrillers en goede kinderboeken tot luchtige streekromans en korte verhalen. In het aanbod vind je boeken van onder anderen Tommy Wieringa, Michael Berg, Hugo Borst, Paul van Loon, Carry Slee en Tonke Dragt.

VakantieLuisteren in de LuisterBieb

Ook dit jaar pakt de LuisterBieb weer uit met VakantieLuisteren. Een divers aanbod van tien tot vijftien luisterboeken, waarvan twee derde jeugdboeken. De openingstijden zijn gelijk aan die van de VakantieBieb: van 1 juni tot en met 31 augustus voor de jeugd, van 1 juli tot en met 31 augustus voor volwassenen.

Vakantieperiode 2019

• 1 juni t/m 31 augustus