MaakLokaal on the go


Altijd al kennis willen maken met programmeren? Of liever van karton een bouwwerk willen maken? Dan is dit je kans! Met het MaakLokaal on the Go kun je een koffertje lenen met daarin bijvoorbeeld een Makedo klussetje, een handleiding en een leesboek. Hiermee kun je zelf (of samen) thuis aan de slag gaan met het maken van bouwwerken. 


Bee-Bot

Stuur deze bij-zondere robot van A naar B op de bijhorende boerderijmat! Maak spelenderwijs kennis met programmeren en stippel uit hoe de Bee-Bot op de juiste plek komt.

Makey Makey

Word jij een echte uitvinder? Met de Makey Makey tover jij alledaagse voorwerpen om tot controllers voor je computer. Straks bedien jij jouw favoriete spel met bijvoorbeeld een appel!

Makedo

Ben je 5 jaar of ouder? Ga aan de slag met deze bouwset. Maak de mooiste bouwwerken van karton en de bijgevoegde schroeven. Zaag, schroef en boor er op los!

Arduino

Ga aan de slag met Arduino! De mogelijkheden met dit ontwikkelaarsbord zijn ongekend. Verbind hem met led’s, displays, knoppen, schakelaars, sensoren etc. Wanneer neem jij de controle? Voor iedereen vanaf 13 jaar.

Micro:bit

Heb jij altijd al willen leren programmeren? Ga aan de slag met Micro:Bit! Door middel van een mini computertje en een het bijhorende programma, kan jij binnen een mum van tijd (bijvoorbeeld) je eigen spelletje programmeren! 

Koffer lenen?

Om de koffers te kunnen lenen moet je lid zijn van de bieb. De koffers zijn te vinden in de vestigingen Numansdorp en ’s-Gravendeel. In Numansdorp staan de koffers met Makey Makey en Micro:Bit en in ’s-Gravendeel staan de koffers met de Bee-Bot, Arduino en Makedo.


Openingstijden

De koffers zijn te lenen en terug te brengen tijdens de bemande uren van de vestigingen.

Deze zijn in Numansdorp op:

  • Dinsdag, woensdag en vrijdag van 14:00 – 17:00 uur,
  • Donderdag van 10:00 – 13:00 uur.

In ’s-Gravendeel op:

  • maandag van 14:00 – 20:00 uur,
  • woensdag van 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:00
  • vrijdag van 14:00 – 17:00 uur.


Er geldt een borgbedrag van €10 per koffer, wat contant moet worden afgerekend. Dit krijg je uiteraard terug bij inlevering van de koffer, als alle onderdelen er nog inzitten. Vul je ook het evaluatieformulier in dat bij de koffer zit? Zo kunnen wij de koffer nóg beter maken!