Resultaat 1 - 10 (van 55)

• Twee kunnen meer dan een: Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard formaliseren hun samenwerking Bekijk details

13 januari 2022

Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard zijn organisaties die werken aan zelfredzaamheid van inwoners en activiteiten organiseren die mensen helpen bij hun deelname aan de samenleving. Daarin werkten zij al jaren regelmatig samen en om die samenwerking te verstevigen, is deze op 16-12-2021 geformaliseerd.

Bekijk details van Twee kunnen meer dan een: Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard formaliseren hun samenwerking

• Minecraftchallenge BiebBouwers - Bouw een escaperoom! Bekijk details

3 januari 2022

Bouw een escaperoom in Minecraft! Wie houdt er nou niet van een opwindende uitdaging. Nou de BiebBouwers wel! Daarom gaan we een spannende escaperoom bouwen in Minecraft. Een gebouw waar je binnen een korte tijd moet zien te ontsnappen door allerlei puzzels op te lossen. Een wedstrijd binnen een wedstrijd, spannend toch? Doe je weer mee?

Bekijk details van Minecraftchallenge BiebBouwers - Bouw een escaperoom!

• DigiTaalhuis HW nu ook in Zuid-Beijerland Bekijk details

19 november 2021

Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard gaat vanaf eind november (gratis) taalles geven in de bibliotheek van Zuid-Beijerland. Wie onze taal niet goed kan lezen, schrijven of spreken heeft het moeilijk op veel fronten. Mensen weten vaak niet hoe ze hier verbetering in aan kunnen brengen. De opgeleide taalvrijwilligers van het DigiTaalhuis kunnen hierbij helpen. Tot nu toe waren de taallessen alleen in de bibliotheken van ’s-Gravendeel, Heinenoord, Mijnsheerenland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Puttershoek...

Bekijk details van DigiTaalhuis HW nu ook in Zuid-Beijerland

• Minecraftchallenge BiebBouwers - Bouw een selfie Bekijk details

29 oktober 2021

Bouw je eigen selfie in Minecraft! Een foto van jezelf maken en op Snapchat of Instagram posten, zou dat ook in Minecraft kunnen? Volgens de BiebBouwers kan dat zeker! Maar zo’n selfie maken doe je niet zomaar, je wilt jezelf op een bepaalde manier laten zien. In deze challenge denk je daarover na en bouw je je eigen selfie die je van alle kanten kunt bekijken! Doe je weer mee?

Bekijk details van Minecraftchallenge BiebBouwers - Bouw een selfie

• Vacature instructeur m/v Hoeksch MaakLokaal voor 15 uur per week (0,4 fte) Bekijk details

29 september 2021

Voor het team ECA (Educatie, Communicatie en Activiteiten) zoeken wij per 1 november 2021 een: enthousiaste instructeur m/v Hoeksch MaakLokaal met een passie voor moderne technologievoor 15 uur per week (0,4 fte) (werktijden in overleg)

Bekijk details van Vacature instructeur m/v Hoeksch MaakLokaal voor 15 uur per week (0,4 fte)

• Passionate Bulkboek organiseert Literaire marathon van 36 uur Bekijk details

14 september 2021

Op 1 en 2 oktober 2021 vindt de Passionate Bulkboek Literaire Marathon plaats. Het evenement wordt georganiseerd bij en in samenwerking met debatpodium Arminius in Rotterdam. Tijdens een programma dat twee aaneengesloten dagen beslaat, dragen maar liefst 300 bekende auteurs voor. Dit ter gelegenheid van het feestelijke 25-jarige jubileum van Passionate Bulkboek.

Bekijk details van Passionate Bulkboek organiseert Literaire marathon van 36 uur

• Mincecraftchallenge BiebBouwers - Waterlinie Bekijk details

6 september 2021

Verdedig Holland tegen de Franse indringers! Het is 350 jaar geleden en ons land is in oorlog met de Fransen. Ze rukken met hun legers razendsnel naar ons op en het enige wat ons nog kan redden is water en sterke forten!

Bekijk details van Mincecraftchallenge BiebBouwers - Waterlinie

• Cultuureducatie met Kwaliteit Bekijk details

5 augustus 2021

Steeds meer scholen zijn ervan overtuigd dat cultuureducatie belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit het hoge aantal scholen dat inmiddels gebruikt maakt van het aanbod van het project Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Dit is een landelijk project waarbij scholen en culturele instellingen in het hele land samenwerken om kunst, cultuur en erfgoed een vast onderdeel van het lesprogramma te maken.

Bekijk details van Cultuureducatie met Kwaliteit

• Bibliotheek Hoeksche Waard overhandigt waardecheque Halte Zomervilla Bekijk details

30 juli 2021

De Bibliotheek HW heeft op donderdag 29 juli 2021 in de vorm van een cheque het geld dat opgehaald is met een online dictee overhandigd aan Renée Ruisch, voorzitter van Stichting Halte Zomervilla.

Bekijk details van Bibliotheek Hoeksche Waard overhandigt waardecheque Halte Zomervilla

• Online dictee voor Halte Zomervilla succes Bekijk details

25 juni 2021

Het online dictee van Bibliotheek Hoeksche Waard voor Halte Zomervilla heeft bijna 600 euro opgebracht. Voor een online activiteit is dit een heel mooi resultaat. Halte Zomervilla gaat het geld besteden aan leesmateriaal voor haar bewoners. Winnares Neletta van Heuven had slechts twee fouten gemaakt in het dictee, geschreven en voorgedragen door schrijver Martin Michael Driessen.

Bekijk details van Online dictee voor Halte Zomervilla succes