Resultaat 1 - 10 (van 27)

• Inschrijving voor eerste CoderDojo geopend!

18 oktober 2018

De eerste CoderDojo is op zaterdagmiddag 3 november van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt. Het thema van deze middag is Scratch. Aarzel niet om je aan te melden als je aan je eigen project komt werken of als je iets anders wilt programmeren dan Scratch. Als je al programmeerervaring hebt kun je ook aan de slag met bijv. databases of Python.

Bekijk details van Inschrijving voor eerste CoderDojo geopend!

• Vrijwilligers Mentor CoderDojo Hoeksche Waard gezocht

13 september 2018

De Bibliotheek Hoeksche Waard is bezig met het opstarten van een CoderDojo. Een CoderDojo is een club waarbij kinderen (Ninjas!) van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Bekijk details van Vrijwilligers Mentor CoderDojo Hoeksche Waard gezocht

• Vacature voor scholieren

13 september 2018

Kom jij bij ons werken? Wij hebben een vacature voor een leuke bijbaan van 3 uur per week in de Bibliotheek Klaaswaal.

Bekijk details van Vacature voor scholieren

• Vacature Raad van Toezicht

17 juli 2018

Naast de directie heeft Stichting de Bibliotheek Hoeksche Waard een Raad van Toezicht. Deze raad is belast met het toezicht op de algemene zaken van de Stichting en het door de directie gevoerde beheer en beleid.

Bekijk details van Vacature Raad van Toezicht

• Filmpje opening Buitensluis

16 juli 2018

Maandagochtend 2 juli brachten kinderen van de drie basisscholen in Numansdorp wandelend de laatste boeken van de oude Bibliotheek naar de nieuwe vestiging in de Buitensluis en zijn de deuren van de oude Bibliotheek voorgoed dicht.

Bekijk details van Filmpje opening Buitensluis

• Lezing Simone van der Vlugt

12 juli 2018

Ze schrijft met evenveel flair voor kinderen als voor hun ouders en laat volwassenen onbedaarlijk sidderen met haar literaire thrillers. Of het nu gaat om een middeleeuws stadstafereel of om een brute moord in een vinexwijk – ze sleept haar lezers zonder pardon mee. Op woensdagmiddag 5 september 2018 vanaf 15.00 uur treedt Simone van der Vlugt op tijdens het Bram Rozafestival in Nieuw Beijerland.

Bekijk details van Lezing Simone van der Vlugt

• Openingstijden zomerperiode bibliotheek Mijnsheerenland

26 juni 2018

In de zomerperiode (14 juli t/m 26 augustus) heeft de Bibliotheek Mijnsheerenland aangepaste openingstijden. Het Dorpshart is de ochtenden gesloten.

Bekijk details van Openingstijden zomerperiode bibliotheek Mijnsheerenland

• Bieb opent haar deuren in de Buitensluis

21 juni 2018

Maandag 2 juli opent de Bibliotheek Numansdorp voor het eerst haar deuren in de Buitensluis, Bernhardstraat 25. Iedereen is welkom om bij de feestelijke ingebruikname aanwezig te zijn; lid of geen lid! Deze vestiging van de Bibliotheek Hoeksche Waard is bijzonder, omdat de Bibliotheek is geintegreerd in de hele Buitensluis.

Bekijk details van Bieb opent haar deuren in de Buitensluis

• Bibliotheek Numansdorp verhuist naar een nieuwe locatie

15 mei 2018

De bibliotheek in Numansdorp gaat in juni verhuizen naar de Buitensluis (Bernhardstraat 25). Om de verhuizing goed te laten verlopen is de bibliotheek gesloten van zondag 10 juni t/m zondag 1 juli. De vervaldatum van de geleende boeken schuift op.

Bekijk details van Bibliotheek Numansdorp verhuist naar een nieuwe locatie

• De beste voorlezer van provincie Zuid-Holland is Seger van Zijll!

17 april 2018

Na een leuke en spannende voorleesmiddag heeft Seger van Zijll van Basisschool Het Pluspunt in Oud-Beijerland op 13 april jongstleden de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op woensdag 23 mei aanstaande zal Seger de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die gehouden wordt in Schouwburg Amstelveen. Daar zal Seger het opnemen tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een...

Bekijk details van De beste voorlezer van provincie Zuid-Holland is Seger van Zijll!