Resultaat 1 - 10 (van 51)

• Passionate Bulkboek organiseert Literaire marathon van 36 uur Bekijk details

14 september 2021

Op 1 en 2 oktober 2021 vindt de Passionate Bulkboek Literaire Marathon plaats. Het evenement wordt georganiseerd bij en in samenwerking met debatpodium Arminius in Rotterdam. Tijdens een programma dat twee aaneengesloten dagen beslaat, dragen maar liefst 300 bekende auteurs voor. Dit ter gelegenheid van het feestelijke 25-jarige jubileum van Passionate Bulkboek.

Bekijk details van Passionate Bulkboek organiseert Literaire marathon van 36 uur

• Mincecraftchallenge BiebBouwers - Waterlinie Bekijk details

6 september 2021

Verdedig Holland tegen de Franse indringers! Het is 350 jaar geleden en ons land is in oorlog met de Fransen. Ze rukken met hun legers razendsnel naar ons op en het enige wat ons nog kan redden is water en sterke forten!

Bekijk details van Mincecraftchallenge BiebBouwers - Waterlinie

• Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

12 augustus 2021

Maar liefst 1 op de 9 volwassen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar heeft grote moeite met lezen en schrijven. Dit zijn zowel mensen met Nederlands als 2e taal als mensen met Nederlands als moedertaal. Daarbij hebben ook veel mensen moeite met het spreken en verstaan van onze taal. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt. Voor de Bibliotheek Puttershoek en Strijen zoekt de Bibliotheek taalvrijwilligers.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

• Cultuureducatie met Kwaliteit Bekijk details

5 augustus 2021

Steeds meer scholen zijn ervan overtuigd dat cultuureducatie belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit het hoge aantal scholen dat inmiddels gebruikt maakt van het aanbod van het project Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Dit is een landelijk project waarbij scholen en culturele instellingen in het hele land samenwerken om kunst, cultuur en erfgoed een vast onderdeel van het lesprogramma te maken.

Bekijk details van Cultuureducatie met Kwaliteit

• Bibliotheek Hoeksche Waard overhandigt waardecheque Halte Zomervilla Bekijk details

30 juli 2021

De Bibliotheek HW heeft op donderdag 29 juli 2021 in de vorm van een cheque het geld dat opgehaald is met een online dictee overhandigd aan Renée Ruisch, voorzitter van Stichting Halte Zomervilla.

Bekijk details van Bibliotheek Hoeksche Waard overhandigt waardecheque Halte Zomervilla

• Online dictee voor Halte Zomervilla succes Bekijk details

25 juni 2021

Het online dictee van Bibliotheek Hoeksche Waard voor Halte Zomervilla heeft bijna 600 euro opgebracht. Voor een online activiteit is dit een heel mooi resultaat. Halte Zomervilla gaat het geld besteden aan leesmateriaal voor haar bewoners. Winnares Neletta van Heuven had slechts twee fouten gemaakt in het dictee, geschreven en voorgedragen door schrijver Martin Michael Driessen.

Bekijk details van Online dictee voor Halte Zomervilla succes

• Biebbouwers vakantiespecial! Bekijk details

24 juni 2021

De BiebBouwers gaan op vakantie en jij mag mee! We gaan op bezoek bij beroemde gebouwen en glijden daar spectaculair vanaf! En die gebouwen mag jij bedenken!

Bekijk details van Biebbouwers vakantiespecial!

• Start werkzaamheden Oude Raadhuis Bekijk details

1 juni 2021

27 mei gaf wethouder Harry van Waveren het officiële startsein voor de werkzaamheden van de verbouwing en aanbouw van het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Het pand uit 1622 is na de werkzaamheden weer openbaar toegankelijk voor iedereen. Ook verhuist de bibliotheek naar deze mooie locatie!

Bekijk details van Start werkzaamheden Oude Raadhuis

• Bouw een kasteel voor Harrie Snotter in Minecraft! Bekijk details

6 mei 2021

Doe jij weer mee met BiebBouwers, dé Minecraftchallenge van de Bibliotheek? Helpen jullie mee om een goed kasteel in Minecraft te bouwen?

Bekijk details van Bouw een kasteel voor Harrie Snotter in Minecraft!

• Koop nu je kaartje online Bekijk details

20 april 2021

Vanaf nu is het mogelijk om online je kaartje te kopen voor een (online) activiteit bij de bieb. Handig!

Bekijk details van Koop nu je kaartje online