Resultaat 1 - 10 (van 61)

• Bouw een chocoladefabriek in Minecraft met de Biebbouwers!

28 januari 2021

Ben je gek op chocola, snoep en Minecraft? Dat komt goed uit, want je mag een nieuwe chocoladefabriek bouwen voor Sjakelien Stevens, de dochter van Sjakie. Je weet wel, uit het boek van Roald Dahl. Sjakelien heeft de oude fabriek van haar vader gekregen en die is toe aan een opknapbeurt. Bouw je mee met de nieuwe BiebBouwers Minecraftchallenge?

Bekijk details van Bouw een chocoladefabriek in Minecraft met de Biebbouwers!

• Vraag een gratis BoekStartkoffertje aan!

26 januari 2021

Vanaf nu kun je een gratis BoekStartkoffertje aanvragen die we dan bij je thuisbezorgen! We vinden het belangrijk dat kleine kinderen al in aanraking komen met boeken, ook nu er geen boeken kunnen worden uitgezocht in de Bibliotheek. Het BoekStart koffertje is een gratis, extra service voor onze nieuwe (en jongste!) leden van Bibliotheek Hoeksche Waard. Dus is jouw kindje jonger dan 2 jaar en nog geen lid van de Bibliotheek? Vraag dan het koffertje aan!

Bekijk details van Vraag een gratis BoekStartkoffertje aan!

• Bibliotheek Hoeksche Waard en gemeente tekenen samenwerkingsovereenkomst

25 januari 2021

Directeur-bestuurders Marieke Montenarie en Nell Schuijff ondertekenden samen met wethouder Harry van Waveren van gemeente Hoeksche Waard een samenwerkingsovereenkomst voor 4 jaar. In deze overeenkomst staan de inhoudelijke en financiële afspraken. Wethouder Harry van Waveren is enthousiast over de plannen van de Bibliotheek Hoeksche Waard: “Nu ligt er een mooi plan om de bibliotheek de komende jaren te laten groeien tot een hotspot voor de verschillende dorpen waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten”....

Bekijk details van Bibliotheek Hoeksche Waard en gemeente tekenen samenwerkingsovereenkomst

• Voorleesfilmpjes Jubelientje

11 januari 2021

Wil jij ook wel voorgelezen worden door een medewerker van de Bibliotheek? Dat kan! Elke week maken we een nieuw voorleesfilmpje, speciaal voor kinderen! Extra leuk om samen met je vader, moeder, opa, oma, broertje of zusje te kijken en te luisteren naar de verhaaltjes. De eerste verhaaltjes die worden voorgelezen komen uit het boek 'Jubelientje' van Hans Hagen.

Bekijk details van Voorleesfilmpjes Jubelientje

• Bouw een piramide met Minecraft!

6 januari 2021

Stel je eens voor dat je in een piramide woont vol geheime kamers, doolhoven en lange gangen waarin je je nooit meer verveelt. Hoe ziet die piramide er dan van binnen uit? Jij mag het zelf bepalen als je meedoet met de nieuwe BiebBouwers Minecraftchallenge. En je kan er nog een prijs mee winnen ook!

Bekijk details van Bouw een piramide met Minecraft!

• Bibliotheek Hoeksche Waard gesloten

15 december 2020

In verband met de aangekondigde lockdown zijn vanaf dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari alle vestigingen van De Bibliotheek Hoeksche Waard gesloten.

Bekijk details van Bibliotheek Hoeksche Waard gesloten

• Bouw een vuurtoren in Minecraft!

1 december 2020

Heb jij altijd al eens een vuurtoren in Minecraft willen bouwen, dan is dit je kans! De BiebBouwers Minecraftchallenge van de bibliotheek duikt in december in de wereld van vuurtorens en bekende Nederlanders! Een rare combinatie? Echt niet. Bedenk maar eens hoe Enzo Knol of Freek Vonk hun vuurtoren zouden inrichten. Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in Noord- of Zuid-Holland?

Bekijk details van Bouw een vuurtoren in Minecraft!

• Bibliotheek weer open!

18 november 2020

Yes! Vanaf donderdag 19 november gaan alle locaties van de Bibliotheek Hoeksche Waard weer open, volgens de reguliere openinstijden en -dagen.

Bekijk details van Bibliotheek weer open!

• Nieuwe Biebbouwers challenge online!

29 oktober 2020

De BiebBouwers nemen je deze maand op reis in je hoofd. Je gaat fantaseren over waar jij het liefst chillt. Op welke kom je de plek tot rust komt en voel jij je het gelukkigst? En dat kan echt overal zijn. Op een bergtop, op een wolk, in een ruimteschip of in een tent op de camping. Die plek ga je nabouwen met echte spullen en materialen. Dus geen Minecraft, maar Lego, Kapla, dekens, kussens, klei, marsepein, alles mag!

Bekijk details van Nieuwe Biebbouwers challenge online!

• CoronaMelder

14 oktober 2020

De app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden. Het gebruik van de app is vrijwillig. Het is best een lastige keuze of je de CoronaMelder wilt gebruiken. We helpen je graag bij het kiezen. En als je besluit de app te gebruiken? Dan helpen we je bij het installeren van de app.

Bekijk details van CoronaMelder