Resultaat 1 - 10 (van 28)

• Inschrijving voor tweede CoderDojo geopend!

20 november 2018

De tweede CoderDojo is op zaterdagmiddag 8 december van 13.45 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt. Je kunt aan de slag met onze leskaarten (Scratch, Phyton, Java, databases, etc.), je kunt aan je eigen project komen werken of je kunt bij de mentoren aangeven wat je zou willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk!

Bekijk details van Inschrijving voor tweede CoderDojo geopend!

• Nederland Leest: gratis boekje

5 november 2018

Je bent wat je leest, cadeau van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Nederland Leest heeft er een kakelvers nieuw ingrediënt bij: Je bent wat je leest, een geschenkboek dat exclusief in de Bibliotheek te verkrijgen is van 1 tot en met 30 november. Een heerlijk geschenk, vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.

Bekijk details van Nederland Leest: gratis boekje

• Vrijwilligers Mentor CoderDojo Hoeksche Waard gezocht

13 september 2018

De Bibliotheek Hoeksche Waard is bezig met het opstarten van een CoderDojo. Een CoderDojo is een club waarbij kinderen (Ninjas!) van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Bekijk details van Vrijwilligers Mentor CoderDojo Hoeksche Waard gezocht

• Vacature voor scholieren

13 september 2018

Kom jij bij ons werken? Wij hebben een vacature voor een leuke bijbaan van 3 uur per week in de Bibliotheek Klaaswaal.

Bekijk details van Vacature voor scholieren

• Vacature Raad van Toezicht

17 juli 2018

Naast de directie heeft Stichting de Bibliotheek Hoeksche Waard een Raad van Toezicht. Deze raad is belast met het toezicht op de algemene zaken van de Stichting en het door de directie gevoerde beheer en beleid.

Bekijk details van Vacature Raad van Toezicht

• Filmpje opening Buitensluis

16 juli 2018

Maandagochtend 2 juli brachten kinderen van de drie basisscholen in Numansdorp wandelend de laatste boeken van de oude Bibliotheek naar de nieuwe vestiging in de Buitensluis en zijn de deuren van de oude Bibliotheek voorgoed dicht.

Bekijk details van Filmpje opening Buitensluis

• Lezing Simone van der Vlugt

12 juli 2018

Ze schrijft met evenveel flair voor kinderen als voor hun ouders en laat volwassenen onbedaarlijk sidderen met haar literaire thrillers. Of het nu gaat om een middeleeuws stadstafereel of om een brute moord in een vinexwijk – ze sleept haar lezers zonder pardon mee. Op woensdagmiddag 5 september 2018 vanaf 15.00 uur treedt Simone van der Vlugt op tijdens het Bram Rozafestival in Nieuw Beijerland.

Bekijk details van Lezing Simone van der Vlugt

• Openingstijden zomerperiode bibliotheek Mijnsheerenland

26 juni 2018

In de zomerperiode (14 juli t/m 26 augustus) heeft de Bibliotheek Mijnsheerenland aangepaste openingstijden. Het Dorpshart is de ochtenden gesloten.

Bekijk details van Openingstijden zomerperiode bibliotheek Mijnsheerenland

• Bieb opent haar deuren in de Buitensluis

21 juni 2018

Maandag 2 juli opent de Bibliotheek Numansdorp voor het eerst haar deuren in de Buitensluis, Bernhardstraat 25. Iedereen is welkom om bij de feestelijke ingebruikname aanwezig te zijn; lid of geen lid! Deze vestiging van de Bibliotheek Hoeksche Waard is bijzonder, omdat de Bibliotheek is geintegreerd in de hele Buitensluis.

Bekijk details van Bieb opent haar deuren in de Buitensluis

• Bibliotheek Numansdorp verhuist naar een nieuwe locatie

15 mei 2018

De bibliotheek in Numansdorp gaat in juni verhuizen naar de Buitensluis (Bernhardstraat 25). Om de verhuizing goed te laten verlopen is de bibliotheek gesloten van zondag 10 juni t/m zondag 1 juli. De vervaldatum van de geleende boeken schuift op.

Bekijk details van Bibliotheek Numansdorp verhuist naar een nieuwe locatie