Resultaat 1 - 10 (van 32)

• Tarieven 2018

20 november 2017

Het einde van het jaar nadert en dit betekent dat de tarieven voor 2018 bekend zijn. Voor alle abonnementen is er sprake van een kleine verhoging.

Bekijk details van Tarieven 2018

• Geen linkjes meer in de iOS-versie van de e-booksapp V4.0.7

19 oktober 2017

De laatste tijd komen er bij de KB Klantenservice veel vragen binnen over het ontbreken van de linkjes naar de website Onlinebibliotheek in de IOS app V4.0.7 die sinds 29-9-2017 in de app store staat. De reden hiervoor is dat Apple in een IOS app geen links meer toestaat naar websites waar sprake is van een betaald lidmaatschap buiten die app. En dat is wel het geval bij het lidmaatschap van een Bibliotheek of de Koninklijke Bibliotheek.

Bekijk details van Geen linkjes meer in de iOS-versie van de e-booksapp V4.0.7

• Verhuizing Bibliotheek Mijnsheerenland

12 oktober 2017

De bibliotheek in Mijnsheerenland gaat verhuizen naar het nieuwe Dorpshart. Wat betekent dit voor jou?

Bekijk details van Verhuizing Bibliotheek Mijnsheerenland

• Griezelverhaal gemaakt door kinderen

5 oktober 2017

Op woensdag 4 oktober hadden honderden kinderen een geweldige dag tijdens de griezeltocht in het Museum Hoeksche Waard en Bibliotheek Heinenoord. Een van de opdrachten tijdens de tocht was het bedenken en aan elkaar rijgen van verhalende zinnen om met elkaar een griezelig verhaal te maken. Bekijk hier het resultaat.

Bekijk details van Griezelverhaal gemaakt door kinderen

• Makkelijk lezen top 25

29 september 2017

Op zoek naar geschikte boeken voor kinderen die niet zo graag uit zichzelf een boek pakken? Hier vind je een aanbod van 25 titels voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Deze aanbevolen boeken zijn aantrekkelijk, toegankelijk en uitnodigend.

Bekijk details van Makkelijk lezen top 25

• Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt

18 september 2017

Herken je dit? Iemand die niet thuis geeft als er een verjaardagskaartje geschreven moet worden? Of nooit een boodschappenlijstje gebruikt maar wel vaak iets vergeet? Een formulier invullen steeds maar uitstelt? Dat kan gemakzucht zijn, of gewoonte. Maar misschien is er meer aan de hand: heeft deze persoon moeite met lezen en schrijven. Die kans is wellicht groter dan je denkt, want in Nederland kampen zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder hiermee.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt

• Hang je idee in de boom

4 september 2017

Alle stemmen gelden! Ieder jaar wordt in Nederland de Dag van de Democratie gevierd. De Bibliotheek Hoeksche Waard geeft op deze dag de aftrap voor de ideeƫnboom. Wie zijn of haar idee over het Oude Raadhuis in de boom wil hangen, kan dit doen vanaf zaterdag 9 september.

Bekijk details van Hang je idee in de boom

• Eerste Bibliotheek op school in de Hoeksche Waard geopend

30 augustus 2017

Wethouder P. Paans opende vanochtend de nieuwe Bibliotheek op school op CBS De Vliet in Klaaswaal. Deze Bibliotheek op school (dBos) is gerealiseerd dankzij een intensieve samenwerking tussen de Bibliotheek Hoeksche Waard, basisschool De Vliet en de gemeente Cromstrijen. In Nederland zijn ruim 1600 scholen met een Bibliotheek op school, basisschool De Vliet is de eerste in de Hoeksche Waard.

Bekijk details van Eerste Bibliotheek op school in de Hoeksche Waard geopend

• Fikse stijging uitlening e-books

27 juli 2017

Steeds meer mensen weten de weg naar het landelijk e-bookplatform. Hier kun je met je BASIS, ALL-IN en Digital Only abonnement het hele jaar door per keer 10 e-books lenen voor 3 weken.

Bekijk details van Fikse stijging uitlening e-books

• Catalogus zondagavond 16 juli niet beschikbaar

13 juli 2017

In verband met noodzakelijke werkzaamheden is op zaterdagavond vanaf 17.30 uur en zondag de catalogus, 'mijn bibliotheek' en onze app niet beschikbaar. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bekijk details van Catalogus zondagavond 16 juli niet beschikbaar