Nieuws

Overzicht

Resultaat 1 - 10 (van 52)

 • DigiTaalhuis Hoeksche Waard gecertificeerd Bekijk details

  28 november 2022

  Hoeksche Waard – Na de certificering van de Bibliotheek Hoeksche Waard is nu ook het DigiTaalhuis door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) gecertificeerd. Het CBCT noemt het DigiTaalhuis Hoeksche Waard een voorbeeld van een zeer goed functionerend taalhuis in samenwerking met meerdere partners. Wethouder Paul Boogaard heeft het officiele certificeringsbordje onthuld tijdens een feestelijke gelegenheid in de bibliotheek in het Oude Raadhuis van Oud-Beijerland.

 • Compaan aanvulling voor mantelzorgers Bekijk details

  21 november 2022

  Hoeksche Waard - Voor mantelzorgers en ouderen die graag digitaal vaardiger willen worden, is er het project Compaan. Tot oktober volgend jaar kunnen mantelzorgers met hun relatie gratis een Compaan tablet gebruiken om in een veilige omgeving kennis te maken met de digitale wereld en digitaal contact te onderhouden met familie, vrienden en kennissen.

 • Manifest Leesoffensief ondertekend Bekijk details

  16 november 2022

  Hoeksche Waard – Leesplezier is belangrijk, vooral voor jongeren! Lezen draagt bij aan een betere schoolloopbaanontwikkeling, betere kansen op de arbeidsmarkt en meer persoonlijk geluk. Lezen leidt tot minder stress en het maakt je gezonder. Daarom ondertekenden wethouder Adriaan Van der Wulp, de directeur van de Bibliotheek Nell Schuijff en genodigden op 10 november vanuit het voortgezet onderwijs gezamenlijk het Manifest Leesoffensief.

 • Elke werkdag spreekuur voor computervragen IDO Bekijk details

  9 november 2022

  Elke dag lopen we tegen vragen aan. Vooral als het gaat om computers, digitale formulieren of internet. Is deze app wel veilig? Hoe zit het met mijn privacy? Word ik opgelicht? Waar zijn mijn vakantiefoto’s? Hoe gooi ik oude mailtjes weg? Vanaf nu is er elke werkdag spreekuur voor computervragen door het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek Hoeksche Waard of bij Welzijn HW. Maak een afspraak 06 - 82619404 en kom langs.

 • Nederland leest begint weer Bekijk details

  24 oktober 2022

  Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek Hoeksche Waard de gehele maand november in het kader van Nederland leest een boek cadeau om te lezen en samen over te praten. Voor 2022 is het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls in een nieuw jasje gestoken. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek en deelnemende scholen krijgen een speciaal jeugdboek van Nederland Leest Junior.

 • Oproep dichter van de Hoeksche Waard Bekijk details

  6 oktober 2022

  Einde van dit jaar zit voor dichter van de Hoeksche Waard Rick-Jan Hitzerd de periode van twee jaar er op. Galerie De Opkamer, Bram Rozafestival en Bibliotheek Hoeksche waard zijn op zoek naar een nieuwe dichter van de Hoeksche Waard.

 • Meer weten over veilig internetten? Bekijk details

  21 september 2022

  Het internet is een geweldige bron van informatie, maar het gebruik ervan is niet zonder risico. Malafide sites kunnen je computer hacken als je simpele wachtwoorden gebruikt zoals je naam of abcdef. In oktober vertellen de digivrijwilligers van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard in samenwerking met SeniorWeb in de bibliotheek graag over hoe je kunt zorgen dat je wel veilig internet.

 • Stem op de bibliotheek met Rabo ClubSupport! Bekijk details

  21 september 2022

  Vind jij het werk van de bibliotheek ook zo belangrijk? En wil je ons graag een warm hart toedragen? Stem dan op de Bibliotheek Hoeksche Waard via de Rabo ClubSupport!

 • Welke activiteiten zie jij graag terug in onze agenda? Vul de enquête in! Bekijk details

  12 september 2022

  Naast het lenen van boeken kun je bij de Bibliotheek Hoeksche Waard ook terecht voor tal van leuke activiteiten. We organiseren activiteiten voor jong en oud, denk aan BoekStart voor de allerkleinsten, leren programmeren in het Hoeksch MaakLokaal voor de jeugd, maar ook hulp bij het regelen van je geldzaken voor volwassenen.

 • Bibliotheek en Rabobank starten DigiMaatje: samen digitaal op weg Bekijk details

  5 september 2022

  Je bent slecht ter been en wil graag via de computer boodschappen bestellen. Of je wil nu zelf met de computer rekeningen gaan betalen of die leuke foto’s van je kleinkind af laten drukken. Het is niet fijn als je bij dit soort zaken altijd de hulp van iemand anders nodig hebt. Op 1 september is DigiMaatjes gestart: een samenwerking tussen Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en de Bibliotheek Hoeksche Waard om mensen uit onze gemeente digitaal vaardig(er) te maken.

Paginanavigatie