Nieuws

Overzicht

Resultaat 1 - 10 (van 74)

 • Sarah en Joris winnen Hoeksche Voorleeswedstrijd Bekijk details

  22 februari 2024

  Sarah Donkersloot van CBS de Vliet en Joris van Putten van de Leeuwenhartschool zijn de winnaars van de Hoeksche Voorleeswedstrijd. Deze wedstrijd werd op 31 januari en 6 februari georganiseerd door de Bibliotheek Hoeksche Waard en vond plaats in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland. De wedstrijd was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort de Hoeksche Waard vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale...

 • Activiteiten tijdens Week van de Poëzie Bekijk details

  20 december 2023

  Het thema van de Poëzieweek is ‘thuis’. Bibliotheek Hoeksche Waard biedt de Weesgedichten letterlijk een nieuw thuis! Hoe? Door ramen in het centrum van Oud-Beijerland en Strijen te beschrijven met gedichten. Vrijwillige handletteraars schrijven de gedichten met afwasbare stift op de ramen van de adoptieouders. Een cadeau aan de straat en aan de voorbijgangers!

 • Weesgedichten op adoptieramen Bekijk details

  14 december 2023

  In het kader van de Poëzieweek 2024, die loopt van 25 januari tot en met 31 januari, staan er prachtige Weesgedichten op adoptieramen in het centrum van Oud-Beijerland en Strijen. Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationale en lokale dichters. Tientallen bewoners en ondernemers in Oud-Beijerand en Strijen hebben enthousiast een gedicht geadopteerd. Hierdoor hebben de gemeentekernen gedurende deze week een poëtische uitstraling.

 • Gezocht: vrijwilligers voor het MaakLokaal Bekijk details

  8 november 2023

  Gezellige creabea’s en handige hobbyisten opgelet! In het MaakLokaal in het Oude Raadhuis zoeken wij vrijwilligers die leuke activiteiten voor jong en oud willen organiseren. Van kaarten maken tot naaiwerkjes en van schilderen tot sieraden maken, in het MaakLokaal is van alles mogelijk!

 • Bibliotheek Hoeksche Waard wint prachtig geldbedrag via Rabo ClubSupport Bekijk details

  11 oktober 2023

  De Bibliotheek Hoeksche Waard nam in De Buitensluis in Numansdorp een cheque met geldwaarde van €1371,01 in ontvangst. Leden van de Rabobank konden stemmen op hun favoriete club, vereniging of stichting uit hun eigen woonomgeving.

 • Verlenging project DigiMaatje Bekijk details

  13 september 2023

  Vorig jaar zomer is DigiMaatje gestart, een samenwerking tussen Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en de Bibliotheek Hoeksche Waard om mensen uit de Hoeksche Waard digitaal vaardig(er) te maken. De succesvolle samenwerking is begin september verlengd. In een jaar tijd hebben twaalf inwoners deelgenomen en hun zelfredzaamheid vergroot door samen met de medewerkers van de Rabobank te oefenen met digitale vaardigheden.

 • Leesconsulenten in actie tegen ontlezing bij jongeren in de Hoeksche Waard Bekijk details

  12 september 2023

  Ieder kind behoort dezelfde kans te krijgen om zich op het gebied van lezen en digitale vaardigheden te ontwikkelen. Onze leesconsulenten stimuleren op scholen niet alleen het lezen door leuke leesboeken te adviseren, maar ook door informatie en lessen te geven over mediawijsheid. Komend schooljaar gaat de Bibliotheek Hoeksche Waard met maar liefst 6 leesconsulenten de strijd aan tegen de ontlezing bij jongeren. Niet alleen op 21 basisscholen worden ze ingezet maar ook op 2 middelbare scholen en...

 • 5 nieuwe taalcoaches opgeleid Bekijk details

  29 augustus 2023

  Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard heeft er sinds deze week weer 5 speciaal opgeleide taalcoaches erbij. Zij kunnen nu met voldoende bagage in de bibliotheek taallessen gaan geven aan mensen die moeite hebben met lezen en/of schrijven en aan anderstaligen.

 • Vakantielezen: maak kans op een cadeaupakket! Bekijk details

  14 juni 2023

  Reizen is vaak kilometers maken, avonturen beleven, nieuwe vrienden maken en nieuwe landen en plaatsen ontdekken. Zo is dat ook met lezen, dan ga je ook op reis en beleef je avonturen. Helaas lezen niet alle kinderen door en lopen zo een leesachterstand op tijdens de zomervakantie. Daarom roept de Bibliotheek Hoeksche Waard op om mee te doen met een leuke vakantieleesactie. Kinderen tot 16 jaar mogen een leuke foto opsturen met een leestip en maken zo kans op een cadeaupakket.

 • Boetevrij lenen voor de jeugd per 1 juni Bekijk details

  1 juni 2023

  Kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar krijgen vanaf 1 juni 2023 geen boete meer als zij hun boeken of andere materialen te laat terugbrengen bij Bibliotheek Hoeksche Waard. Door deze aanpassing wil de Bibliotheek nóg toegankelijker zijn voor de jeugdige doelgroep voor wie lezen en bezig zijn met taal juist zo belangrijk is.

Paginanavigatie