Nieuws

Overzicht

Resultaat 1 - 10 (van 70)

 • Verlenging project DigiMaatje Bekijk details

  13 september 2023

  Vorig jaar zomer is DigiMaatje gestart, een samenwerking tussen Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en de Bibliotheek Hoeksche Waard om mensen uit de Hoeksche Waard digitaal vaardig(er) te maken. De succesvolle samenwerking is begin september verlengd. In een jaar tijd hebben twaalf inwoners deelgenomen en hun zelfredzaamheid vergroot door samen met de medewerkers van de Rabobank te oefenen met digitale vaardigheden.

 • Stem op de bibliotheek met Rabo ClubSupport! Bekijk details

  12 september 2023

  Vind jij het werk van de bibliotheek ook zo belangrijk? En wil je ons graag een warm hart toedragen? Stem dan op de Bibliotheek Hoeksche Waard via de Rabo ClubSupport!

 • Leesconsulenten in actie tegen ontlezing bij jongeren in de Hoeksche Waard Bekijk details

  12 september 2023

  Ieder kind behoort dezelfde kans te krijgen om zich op het gebied van lezen en digitale vaardigheden te ontwikkelen. Onze leesconsulenten stimuleren op scholen niet alleen het lezen door leuke leesboeken te adviseren, maar ook door informatie en lessen te geven over mediawijsheid. Komend schooljaar gaat de Bibliotheek Hoeksche Waard met maar liefst 6 leesconsulenten de strijd aan tegen de ontlezing bij jongeren. Niet alleen op 21 basisscholen worden ze ingezet maar ook op 2 middelbare scholen en...

 • 5 nieuwe taalcoaches opgeleid Bekijk details

  29 augustus 2023

  Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard heeft er sinds deze week weer 5 speciaal opgeleide taalcoaches erbij. Zij kunnen nu met voldoende bagage in de bibliotheek taallessen gaan geven aan mensen die moeite hebben met lezen en/of schrijven en aan anderstaligen.

 • Vakantielezen: maak kans op een cadeaupakket! Bekijk details

  14 juni 2023

  Reizen is vaak kilometers maken, avonturen beleven, nieuwe vrienden maken en nieuwe landen en plaatsen ontdekken. Zo is dat ook met lezen, dan ga je ook op reis en beleef je avonturen. Helaas lezen niet alle kinderen door en lopen zo een leesachterstand op tijdens de zomervakantie. Daarom roept de Bibliotheek Hoeksche Waard op om mee te doen met een leuke vakantieleesactie. Kinderen tot 16 jaar mogen een leuke foto opsturen met een leestip en maken zo kans op een cadeaupakket.

 • Boetevrij lenen voor de jeugd per 1 juni Bekijk details

  1 juni 2023

  Kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar krijgen vanaf 1 juni 2023 geen boete meer als zij hun boeken of andere materialen te laat terugbrengen bij Bibliotheek Hoeksche Waard. Door deze aanpassing wil de Bibliotheek nóg toegankelijker zijn voor de jeugdige doelgroep voor wie lezen en bezig zijn met taal juist zo belangrijk is.

 • Landelijke BoekStartdag Bekijk details

  17 mei 2023

  Op zaterdag 3 juni 2023 organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard voor de derde keer de Landelijke BoekStartdag in de vestigingen van ’s-Gravendeel en Oud-Beijerland. Tijdens de BoekStartdag delen de allerjongste bezoekers samen met hun (groot)ouders het plezier van mooie verhalen. Ontdek samen hoe fijn het is om met boekjes en taal bezig te zijn!

 • High tea voor winnaars autopuzzeltocht Bibliotheek Bekijk details

  2 mei 2023

  Een heerlijke high tea in De Waterstal in Oud-Beijerland was de hoofdprijs van de autopuzzeltocht van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Prijswinnaars Angela de Regt met dochter Tess (11) en vriendinnetje Liv (11) namen vorige week met heel veel plezier de prijs in ontvangst. Zij wisten de juiste letters bij elkaar te puzzelen en de mooiste poëtische aanvulling te maken op de eerste regel van het gedicht Mei van Herman Gorter.

 • Nu ook in Nieuw-Beijerland taallessen Bekijk details

  1 mei 2023

  In de ruime en sfeervolle bibliotheek van Nieuw-Beijerland worden vanaf begin mei taallessen gegeven door de taalcoaches van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard. Hiervoor is op dinsdag 25 april een samenwerkingsovereenkomst getekend door Herman van Hemert, voorzitter Openbare Bibliotheek Nieuw-Beijerland, en Marieke Montenarie, directeur De Bibliotheek Hoeksche Waard. De taallessen worden gegeven door opgeleide taalvrijwilligers en vinden plaats tijdens de openingstijden van de bibliotheek, Achterstraat...

 • Oude Raadhuis biedt tijdelijk onderdak aan politie Bekijk details

  19 april 2023

  Nu het politiebureau in Oud-Beijerland wordt gerenoveerd nemen de wijkagenten tijdelijk hun intrek in het Oude Raadhuis. Zo kunnen zij in alle rust hun bureautaken verrichten. Natuurlijk zijn ze toch veel op straat te vinden, dus ze zullen niet op vaste tijden in het Oude Raadhuis zijn. Ook gaan ze af en toe spreekuren houden voor de burgers. De tijdstippen zijn niet regelmatig, maar worden vooraf aangekondigd via social media.

Paginanavigatie