Resultaat 1 - 10 (van 27)

• Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt

18 september 2017

Herken je dit? Iemand die niet thuis geeft als er een verjaardagskaartje geschreven moet worden? Of nooit een boodschappenlijstje gebruikt maar wel vaak iets vergeet? Een formulier invullen steeds maar uitstelt? Dat kan gemakzucht zijn, of gewoonte. Maar misschien is er meer aan de hand: heeft deze persoon moeite met lezen en schrijven. Die kans is wellicht groter dan je denkt, want in Nederland kampen zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder hiermee.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt

• Hang je idee in de boom

4 september 2017

Alle stemmen gelden! Ieder jaar wordt in Nederland de Dag van de Democratie gevierd. De Bibliotheek Hoeksche Waard geeft op deze dag de aftrap voor de ideeënboom. Wie zijn of haar idee over het Oude Raadhuis in de boom wil hangen, kan dit doen vanaf zaterdag 9 september.

Bekijk details van Hang je idee in de boom

• Eerste Bibliotheek op school in de Hoeksche Waard geopend

30 augustus 2017

Wethouder P. Paans opende vanochtend de nieuwe Bibliotheek op school op CBS De Vliet in Klaaswaal. Deze Bibliotheek op school (dBos) is gerealiseerd dankzij een intensieve samenwerking tussen de Bibliotheek Hoeksche Waard, basisschool De Vliet en de gemeente Cromstrijen. In Nederland zijn ruim 1600 scholen met een Bibliotheek op school, basisschool De Vliet is de eerste in de Hoeksche Waard.

Bekijk details van Eerste Bibliotheek op school in de Hoeksche Waard geopend

• Fikse stijging uitlening e-books

27 juli 2017

Steeds meer mensen weten de weg naar het landelijk e-bookplatform. Hier kun je met je BASIS, ALL-IN en Digital Only abonnement het hele jaar door per keer 10 e-books lenen voor 3 weken.

Bekijk details van Fikse stijging uitlening e-books

• Catalogus zondagavond 16 juli niet beschikbaar

13 juli 2017

In verband met noodzakelijke werkzaamheden is op zaterdagavond vanaf 17.30 uur en zondag de catalogus, 'mijn bibliotheek' en onze app niet beschikbaar. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Bekijk details van Catalogus zondagavond 16 juli niet beschikbaar

• Wij zijn in de zomer gewoon open!

4 juli 2017

In de zomerperiode heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard maar 1 wijziging in de openingstijden. Van 8 juli t/m 21 augustus is de Bibliotheek Strijen op maandag gesloten. Verder zijn we gewoon geopend zoals je van ons gewend bent!

Bekijk details van Wij zijn in de zomer gewoon open!

• Word jij een van de mediawijze docenten die wij zoeken?

4 juli 2017

Steeds meer informatiestromen vanuit de overheid, de gemeente, de gezondheidszorg, maatschappelijke organisaties en bedrijven lopen via het internet. De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft met een speciale cursus om te leren omgaan met de digitale overheid: Digisterker.

Bekijk details van Word jij een van de mediawijze docenten die wij zoeken?

• Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

20 juni 2017

Leen je wel eens e-books of volg je een online cursus via de Bibliotheek? Vanaf nu kom je dan in een gloednieuwe omgeving terecht: de online Bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

• Onderhoud digitale diensten

8 juni 2017

Wegens onderhoudswerkzaamheden van de Koninklijke Bibliotheek kunnen nieuwe leden, die zich in de periode van 8 t/m 13 juni inschrijven, niet direct gebruik maken van de online dienstverlening zoals het e-bookplatform, de LuisterBieb, online cursussen en MuziekWeb. Vanaf 14 juni is dat wel weer mogelijk. Bestaande leden kunnen in de genoemde periode wel gebruik maken van de online diensten. Wel moeten huidige leden zich bij deze digitale diensten vanaf 14 juni opnieuw aanmelden met hun bestaande...

Bekijk details van Onderhoud digitale diensten

• VakantieBieb weer open!

1 juni 2017

Vanaf vandaag is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

Bekijk details van VakantieBieb weer open!