Nieuws

Overzicht

Resultaat 31 - 40 (van 65)

 • Schrijf jij het winnende verhaal? Bekijk details

  27 juni 2022

  Vertel eens. Wat betekent de bieb voor jou? Werd je er wijzer, verliefder, fantasievoller, gekker, stiller, juist luider of iets dat wij helemaal niet kunnen verzinnen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Zet het op papier, en misschien word jij de winnaar van onze schrijfwedstrijd!

 • Feestelijke opening Oude Raadhuis Bekijk details

  20 juni 2022

  Donderdag 16 juni was het zo ver: de officiële opening van het Oude Raadhuis. Het was een feestelijke dag met leuke activiteiten. Radio Rijnmond was aanwezig om verslag te doen. Voor volwassenen waren er rondleidingen door het gerestaureerde monumentale gebouw.

 • Hennie van Dinteren genomineerd voor Taalheld 2022 Bekijk details

  3 juni 2022

  Op maandag 20 juni 2022 reikt Prinses Laurentien voor de zevende keer de Taalheldenprijs uit. Een van de genomineerden voor deze prijs is taalvrijwilligster Hennie van Dinteren uit Oud-Beijerland. Zij is voorgedragen door het DigiTaalhuis Hoeksche Waard vanwege haar jarenlange inzet voor laaggeletterden en anderstaligen in onze gemeente.

 • Mooie eerste dag voor bibliotheek in het Oude Raadhuis Bekijk details

  11 mei 2022

  Bibliotheek-directeuren Nell Schuijff en Marieke Montenarie openden gisterochtend even voor tienen de deuren om de leerlingen van groep 5 van de Keucheniusschool welkom te heten. Na een periode van verbouwen vierde de bibliotheek haar eerste dag in monumentale pand in het centrum van Oud-Beijerland.

 • Bibliotheek vanaf 10 mei open in het Oude Raadhuis Bekijk details

  4 mei 2022

  Bijna een jaar geleden gaf wethouder Harry van Waveren het startsein voor de verbouwing van het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Het Rijksmonument werd in bijna een jaar tijd gerenoveerd en verduurzaamd in opdracht van de gemeente Hoeksche Waard. Inmiddels is de verbouwing klaar en nemen de Bibliotheek Hoeksche Waard, Historische Vereniging Oud-Beijerland en gebiedsmarketing ‘Natuurlijk. Hoeksche Waard’ haar intrek in het karakteristieke gebouw.

 • Zaterdag Weg-Geef-Bieb Bekijk details

  26 april 2022

  De Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland gaat naar het Oude Raadhuis. Maar niet alles kan mee. Zaterdag 30 april verlaat de Bibliotheek Hoeksche Waard de Lindenhoeve. Alles wat er dan nog staat in de oude bibliotheek is gratis mee te nemen. Kom kijken in de Lindenhoeve op zaterdag 30 april tussen 10 uur en 16 uur. Iedereen mag achtergebleven meubels en materialen gratis meenemen.

 • Help Oekraïense vluchtelingen met de Nederlandse taal Bekijk details

  20 april 2022

  De oorlog in Oekraïne houdt de wereld in zijn greep. Inmiddels hebben al miljoenen burgers huis en haard verlaten om op zoek te gaan naar een veilige plek. Ook in Nederland vangen wij duizenden Oekraïense inwoners op. Om hen een warm welkom te geven in onze maatschappij, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een speciale webpagina om Oekraïners toegang te bieden tot boeken in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken.

 • Sluiting bibliotheek in De Lindenhoeve Bekijk details

  13 april 2022

  Binnenkort verhuist de bibliotheek van De Lindenhoeve naar het Oude Raadhuis. In aanloop naar deze verhuizing worden de boeken gesorteerd en ingepakt, meubilair en apparatuur uitgezocht en de nieuwe locatie ingericht. Ter voorbereiding hierop is de bibliotheek in De Lindenhoeve vanaf maandag 18 april aanstaande gesloten.

 • Bibliotheek Hoeksche Waard in bijna alle kernen te vinden Bekijk details

  7 april 2022

  De bibliotheek Goudswaard gaat sinds 1 april 2022 verder onder de hoede van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Daarmee is in Goudswaard de elfde locatie van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

 • Verhuizing naar het Oude Raadhuis Bekijk details

  21 maart 2022

  Binnenkort verhuist de bibliotheek van De Lindenhoeve naar het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Op zaterdag 16 april is deze locatie voor het laatst geopend. Vanaf dinsdag 10 mei kunnen leden van de bibliotheek hun boeken lenen in het gerenoveerde monument in het centrum van Oud-Beijerland.

Paginanavigatie