Nieuws

Overzicht

Resultaat 31 - 40 (van 55)

 • Alle vestigingen Bibliotheek gesloten tot 6 april

  15 maart 2020

  Bibliotheek Hoeksche Waard heeft besloten om vanaf maandag 16 maart t/m 6 april al haar vestigingen te sluiten. We hebben deze maatregel genomen om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Wij willen voorkomen dat bezoekers en medewerkers onnodig risico lopen. De activiteiten die in de bibliotheek gepland staan zijn t/m 6 april geannuleerd. Onze medewerkers werken waar mogelijk thuis.

  Bekijk details van Alle vestigingen Bibliotheek gesloten tot 6 april

 • Nieuwe maatregelen coronavirus per maandag 16 maart

  14 maart 2020

  De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM/de Rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. Je blijft van harte welkom in de Bibliotheek, maar om het aantal contactmomenten te beperken hebben we er voor gekozen om t/m dinsdag 31 maart volledig op zelfservice over te gaan. Dit betekent dat er minimaal personeel aanwezig is. Ook passen we onze openingstijden aan.

  Bekijk details van Nieuwe maatregelen coronavirus per maandag 16 maart

 • Bibliotheek Strijen gesloten i.v.m. Coronavirus

  13 maart 2020

  Dorpshuis Streona is gesloten en daarmee is ook onze locatie van de Bibliotheek in Strijen gesloten. Boeken kunnen in de overige locaties worden teruggebracht of boeken kunnen online worden verlengd. Het maximaal aantal te lenen boeken is verhoogd naar 12 boeken per persoon.

  Bekijk details van Bibliotheek Strijen gesloten i.v.m. Coronavirus

 • Bibliotheek Heinenoord gesloten i.v.m. Coronavirus

  13 maart 2020

  Museum Hoeksche Waard is gesloten en daarmee is ook onze locatie van de Bibliotheek in Heinenoord gesloten. Boeken kunnen in de overige locaties worden teruggebracht of boeken kunnen online worden verlengd. Het maximaal aantal te lenen boeken is verhoogd naar 12 boeken per persoon.

  Bekijk details van Bibliotheek Heinenoord gesloten i.v.m. Coronavirus

 • Coronavirus

  10 maart 2020

  Wij volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM betreft het Coronavirus.

  Bekijk details van Coronavirus

 • Boekenweek bijna van start!

  3 maart 2020

  Het is bijna zover! Zaterdag 7 maart gaat de Boekenweek van start! Dit jaar met als thema: Rebellen en Dwarsdenkers. De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed: stoere, onorthodoxe, eigengereide auteurs als Annie M.G. Schmidt en Dimitri Verhulst hebben werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters zoals Don Quichot en Tommy Wieringa’s Joe Speedboot houden ons een spiegel voor en laten nadenken over wie wij zijn. Ook non-fictie schrijvers prikkelen, stimuleren en scherpen...

  Bekijk details van Boekenweek bijna van start!

 • Nieuw aanbod voor kinderopvang en BSO beschikbaar

  11 februari 2020

  We hebben een leuk en gevarieerd aanbod voor kinderdagverblijven en BuitenSchoolse Opvang beschikbaar! We bieden activiteiten aan op de locaties zelf maar het is ook mogelijk om met de kinderen naar de Bibliotheek te komen!

  Bekijk details van Nieuw aanbod voor kinderopvang en BSO beschikbaar

 • Belastingspreekuur in maart en april in Oud-Beijerland

  6 februari 2020

  Waar en wanneer? In de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum op woensdag 4 maart, en 1 april van 14.00 uur tot 16.00 uur en op woensdag 18 maart en 15 april van 17.00 tot 19.00 uur. Deze hulp is gratis, ook als je geen lid bent. Het is niet nodig een afspraak te maken.

  Bekijk details van Belastingspreekuur in maart en april in Oud-Beijerland

 • De Nationale Voorleesdagen gaan van start!

  21 januari 2020

  Wij hebben in de Bibliotheek een paar leuke activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen! En wist je dat je als kind gratis lid kunt worden van de Bibliotheek tijdens deze dagen? Kom langs in de Bibliotheek of lees meer!

  Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen gaan van start!

 • Speciale le(e)skist 75 jaar vrijheid voor basisscholen

  11 december 2019

  Bibliotheek Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard bieden in het kader van 75 jaar Vrijheid een aantal le(e)skisten voor de bovenbouw (groep 7-8) aan met daarin 32 boeken over de Tweede Wereldoorlog. Deze prachtige verzameling kan gebruikt worden voor leesbevordering en als ondersteuning bij het bestaande curriculum over de Tweede Wereldoorlog.

  Bekijk details van Speciale le(e)skist 75 jaar vrijheid voor basisscholen