Nieuws

Overzicht

Resultaat 21 - 30 (van 70)

 • Manifest Leesoffensief ondertekend Bekijk details

  16 november 2022

  Hoeksche Waard – Leesplezier is belangrijk, vooral voor jongeren! Lezen draagt bij aan een betere schoolloopbaanontwikkeling, betere kansen op de arbeidsmarkt en meer persoonlijk geluk. Lezen leidt tot minder stress en het maakt je gezonder. Daarom ondertekenden wethouder Adriaan Van der Wulp, de directeur van de Bibliotheek Nell Schuijff en genodigden op 10 november vanuit het voortgezet onderwijs gezamenlijk het Manifest Leesoffensief.

 • Elke werkdag spreekuur voor computervragen IDO Bekijk details

  9 november 2022

  Elke dag lopen we tegen vragen aan. Vooral als het gaat om computers, digitale formulieren of internet. Is deze app wel veilig? Hoe zit het met mijn privacy? Word ik opgelicht? Waar zijn mijn vakantiefoto’s? Hoe gooi ik oude mailtjes weg? Vanaf nu is er elke werkdag spreekuur voor computervragen door het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek Hoeksche Waard of bij Welzijn HW. Maak een afspraak 06 - 82619404 en kom langs.

 • Nederland leest begint weer Bekijk details

  24 oktober 2022

  Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek Hoeksche Waard de gehele maand november in het kader van Nederland leest een boek cadeau om te lezen en samen over te praten. Voor 2022 is het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls in een nieuw jasje gestoken. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek en deelnemende scholen krijgen een speciaal jeugdboek van Nederland Leest Junior.

 • Oproep dichter van de Hoeksche Waard Bekijk details

  6 oktober 2022

  Einde van dit jaar zit voor dichter van de Hoeksche Waard Rick-Jan Hitzerd de periode van twee jaar er op. Galerie De Opkamer, Bram Rozafestival en Bibliotheek Hoeksche waard zijn op zoek naar een nieuwe dichter van de Hoeksche Waard.

 • Meer weten over veilig internetten? Bekijk details

  21 september 2022

  Het internet is een geweldige bron van informatie, maar het gebruik ervan is niet zonder risico. Malafide sites kunnen je computer hacken als je simpele wachtwoorden gebruikt zoals je naam of abcdef. In oktober vertellen de digivrijwilligers van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard in samenwerking met SeniorWeb in de bibliotheek graag over hoe je kunt zorgen dat je wel veilig internet.

 • Stem op de bibliotheek met Rabo ClubSupport! Bekijk details

  21 september 2022

  Vind jij het werk van de bibliotheek ook zo belangrijk? En wil je ons graag een warm hart toedragen? Stem dan op de Bibliotheek Hoeksche Waard via de Rabo ClubSupport!

 • Welke activiteiten zie jij graag terug in onze agenda? Vul de enquête in! Bekijk details

  12 september 2022

  Naast het lenen van boeken kun je bij de Bibliotheek Hoeksche Waard ook terecht voor tal van leuke activiteiten. We organiseren activiteiten voor jong en oud, denk aan BoekStart voor de allerkleinsten, leren programmeren in het Hoeksch MaakLokaal voor de jeugd, maar ook hulp bij het regelen van je geldzaken voor volwassenen.

 • Bibliotheek en Rabobank starten DigiMaatje: samen digitaal op weg Bekijk details

  5 september 2022

  Je bent slecht ter been en wil graag via de computer boodschappen bestellen. Of je wil nu zelf met de computer rekeningen gaan betalen of die leuke foto’s van je kleinkind af laten drukken. Het is niet fijn als je bij dit soort zaken altijd de hulp van iemand anders nodig hebt. Op 1 september is DigiMaatjes gestart: een samenwerking tussen Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en de Bibliotheek Hoeksche Waard om mensen uit onze gemeente digitaal vaardig(er) te maken.

 • Cursus Heldin: meer zelfvertrouwen voor vrouwen Bekijk details

  24 augustus 2022

  Je kind brandt zich aan hete thee, wat doe je? Je dokter neemt je niet serieus terwijl je kind écht ziek is, wat zeg je? Iemand raakt in paniek of wordt agressief, hoe reageer je? Samen met Rode Kruis Zuid-Holland Zuid organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in oktober speciaal voor vrouwen de cursus Heldin.

 • Week van lezen en schrijven Bekijk details

  15 augustus 2022

  Taalvraagdagen, thematafels en een workshop, ook in de Bibliotheek Hoeksche Waard zijn er van 8 tot en met 14 september speciale activiteiten voor de Week van lezen en schrijven. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland.

Paginanavigatie