Nieuws

Overzicht

Resultaat 21 - 30 (van 85)

 • Boetevrij lenen voor de jeugd per 1 juni Bekijk details

  1 juni 2023

  Kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar krijgen vanaf 1 juni 2023 geen boete meer als zij hun boeken of andere materialen te laat terugbrengen bij Bibliotheek Hoeksche Waard. Door deze aanpassing wil de Bibliotheek nóg toegankelijker zijn voor de jeugdige doelgroep voor wie lezen en bezig zijn met taal juist zo belangrijk is.

 • Landelijke BoekStartdag Bekijk details

  17 mei 2023

  Op zaterdag 3 juni 2023 organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard voor de derde keer de Landelijke BoekStartdag in de vestigingen van ’s-Gravendeel en Oud-Beijerland. Tijdens de BoekStartdag delen de allerjongste bezoekers samen met hun (groot)ouders het plezier van mooie verhalen. Ontdek samen hoe fijn het is om met boekjes en taal bezig te zijn!

 • High tea voor winnaars autopuzzeltocht Bibliotheek Bekijk details

  2 mei 2023

  Een heerlijke high tea in De Waterstal in Oud-Beijerland was de hoofdprijs van de autopuzzeltocht van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Prijswinnaars Angela de Regt met dochter Tess (11) en vriendinnetje Liv (11) namen vorige week met heel veel plezier de prijs in ontvangst. Zij wisten de juiste letters bij elkaar te puzzelen en de mooiste poëtische aanvulling te maken op de eerste regel van het gedicht Mei van Herman Gorter.

 • Nu ook in Nieuw-Beijerland taallessen Bekijk details

  1 mei 2023

  In de ruime en sfeervolle bibliotheek van Nieuw-Beijerland worden vanaf begin mei taallessen gegeven door de taalcoaches van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard. Hiervoor is op dinsdag 25 april een samenwerkingsovereenkomst getekend door Herman van Hemert, voorzitter Openbare Bibliotheek Nieuw-Beijerland, en Marieke Montenarie, directeur De Bibliotheek Hoeksche Waard. De taallessen worden gegeven door opgeleide taalvrijwilligers en vinden plaats tijdens de openingstijden van de bibliotheek, Achterstraat...

 • Oude Raadhuis biedt tijdelijk onderdak aan politie Bekijk details

  19 april 2023

  Nu het politiebureau in Oud-Beijerland wordt gerenoveerd nemen de wijkagenten tijdelijk hun intrek in het Oude Raadhuis. Zo kunnen zij in alle rust hun bureautaken verrichten. Natuurlijk zijn ze toch veel op straat te vinden, dus ze zullen niet op vaste tijden in het Oude Raadhuis zijn. Ook gaan ze af en toe spreekuren houden voor de burgers. De tijdstippen zijn niet regelmatig, maar worden vooraf aangekondigd via social media.

 • Meer voorleesplezier met de BoekStart Spaarkaart Bekijk details

  20 maart 2023

  Baby’s houden van boeken! Met de baby op schoot een boekje ontdekken is niet alleen gezellig, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Daarom is de Bibliotheek Hoeksche Waard de BoekStart Spaarkaart gestart. Ieder kindje t/m 3 jaar dat lid is van de bibliotheek krijgt een spaarkaart. Daarmee sparen ze voor leuke cadeautjes bij het lenen van boeken.

 • Nieuw! Het Hoeksch MaakLokaal on the Go Bekijk details

  6 maart 2023

  Het Hoeksch MaakLokaal gaat zich uitbreiden! En dat in mobiele vorm. Vanaf 13 maart kan er niet alleen in het MaakLokaal in Oud-Beijerland gebruik gemaakt worden van technische snufjes als een Bee-Bot en Arduino, maar ook thuis.

 • Nieuwe taalcoaches ronden cursus af Bekijk details

  1 maart 2023

  Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard kreeg er deze week maar liefst 11 opgeleide taalvrijwilligers bij. Zij kunnen nu met voldoende bagage in de bibliotheek taallessen gaan geven aan mensen die moeite hebben met lezen en/of schrijven en aan anderstaligen.

 • Bibliotheek schenkt twee sierfruitbomen Bekijk details

  22 februari 2023

  Niet alleen in de maatschappij krijgt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol, ook bij de Bibliotheek is het een belangrijke pijler. Het uitlenen van boeken levert natuurlijk al een bijdrage aan een lagere footprint, maar daarnaast wil de Bibliotheek graag nog iets extra’s doen om de verduurzaming van de Hoeksche Waard te bevorderen. Zo ontstond het idee voor een alternatieve nieuwjaarswens: twee sierfruitbomen door de bibliotheek geschonken aan een school naar keuze in de Hoeksche Waard.

 • Burgemeester Aptroot leest voor tijdens opening Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  25 januari 2023

  Op woensdagochtend was het groot feest in de bibliotheek bij de opening van de Nationale Voorleesdagen. Burgemeester Aptroot las voor aan een grote groep enthousiaste peuters met hun ouders en begeleiders. Een watertandend ontbijt stond klaar in de Waterstal van de Bibliotheek Hoeksche Waard in het Oude Raadhuis. Billy de Bever van JOGG was aanwezig met gezonde ontbijttips en deelde lekker fruit uit. Tenslotte kon er nog lekker met verf gekliederd worden in het Hoeksch MaakLokaal.

Paginanavigatie