Resultaat 21 - 27 (van 27)

• Eerste Bibliotheek op school in de Hoeksche Waard geopend

30 augustus 2017

Wethouder P. Paans opende vanochtend de nieuwe Bibliotheek op school op CBS De Vliet in Klaaswaal. Deze Bibliotheek op school (dBos) is gerealiseerd dankzij een intensieve samenwerking tussen de Bibliotheek Hoeksche Waard, basisschool De Vliet en de gemeente Cromstrijen. In Nederland zijn ruim 1600 scholen met een Bibliotheek op school, basisschool De Vliet is de eerste in de Hoeksche Waard.

Bekijk details van Eerste Bibliotheek op school in de Hoeksche Waard geopend

• Fikse stijging uitlening e-books

27 juli 2017

Steeds meer mensen weten de weg naar het landelijk e-bookplatform. Hier kun je met je BASIS, ALL-IN en Digital Only abonnement het hele jaar door per keer 10 e-books lenen voor 3 weken.

Bekijk details van Fikse stijging uitlening e-books

• Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

20 juni 2017

Leen je wel eens e-books of volg je een online cursus via de Bibliotheek? Vanaf nu kom je dan in een gloednieuwe omgeving terecht: de online Bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

• Gratis oefenen voor je theorie-examen

2 mei 2017

In de Bibliotheek kun je gratis oefenen voor je theorie-examen voor scooter, auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zijn in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Bekijk details van Gratis oefenen voor je theorie-examen

• Bibliotheek Oud-Beijerland verhuist naar Oude Raadhuis

3 april 2017

In de raadsvergadering van 28 maart heeft de gemeenteraad besloten dat de bibliotheek kan gaan verhuizen naar het mooiste gebouw van Oud-Beijerland.

Bekijk details van Bibliotheek Oud-Beijerland verhuist naar Oude Raadhuis

• Overal boeken lenen met de Nationale Bibliotheekpas!

1 oktober 2016

Met elkaar delen en van elkaar lenen is helemaal van deze tijd. Bekijk jij films en series op Netflix, ga je op vakantie in een Airbnb-appartement, neem je een taxi via Uber, dan lees je je boeken natuurlijk uit de Bibliotheek. En dat wordt met de Nationale Bibliotheekpas helemaal top!

Bekijk details van Overal boeken lenen met de Nationale Bibliotheekpas!

• De Bibliotheek gaat helpen met de digitale Belastingdienst

29 maart 2016

Je hebt het misschien al wel gehoord: de Belastingdienst wil in 2017 volledig digitaal gaan. Voor wie niet handig is met computers of internet, is dat best een grote stap. Daarom heeft de Belastingdienst de hulp van de Bibliotheek ingeroepen. Samen willen we voor 2017 zoveel mogelijk mensen digitaal vaardig maken. Om dat te bereiken, bieden we nu al speciale cursussen aan, zoals 'Digisterker'.

Bekijk details van De Bibliotheek gaat helpen met de digitale Belastingdienst