Nieuws

Overzicht

Resultaat 41 - 50 (van 55)

 • Medewerkers bieb hangen symbolische, eerste kerstbal in Joris' Kerstboom

  10 december 2019

  Bibliotheekmedewerkers hebben gisterenmiddag de eerste, symbolische kerstbal in Joris’ Kerstboom gehangen. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun geliefde collega Rida van Kints, die in januari plotseling overleed. Samen met Rida’s man Frans en directeur van de Bibliotheek Hoeksche Waard Nell Schuijff hebben zij het startsein gegeven voor het project ‘Joris’ Kerstboom, dat nu voor de tweede keer plaatsvindt in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

  Bekijk details van Medewerkers bieb hangen symbolische, eerste kerstbal in Joris' Kerstboom

 • Opruimhulp in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum gezocht

  13 november 2019

  Voor de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum zijn we op zoek naar een scholier vanaf 16 jaar (m/v), die het team kan komen versterken. Lijkt dit jou wat?

  Bekijk details van Opruimhulp in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum gezocht

 • Artikel in Trouw over het belang van het behoud van bibliotheken

  3 oktober 2019

  Behoudt bibliotheken: die brengen ons samen. De bieb zorgt voor een onmisbare sociale infrastructuur, die mensen sterker maakt. Wees daar zuinig op, zegt Bart Brouwers, hoogleraar journalistiek aan de RUG, in een artikel in Trouw eind vorige maand.

  Bekijk details van Artikel in Trouw over het belang van het behoud van bibliotheken

 • Feestelijke opening Kinderboekenweek

  25 september 2019

  Nog even en dan is het zover: Kinderboekenweek 2019! Bibliotheek Hoeksche Waard opent de Kinderboekenweek op woensdagmiddag 2 oktober op feestelijke wijze bij Museum Hoeksche Waard in Heinenoord. Er zijn leuke activiteiten te doen, er wordt voorgelezen en er zijn diverse voertuigen te bewonderen rond het thema van dit jaar: Reis mee! Reis jij ook mee?

  Bekijk details van Feestelijke opening Kinderboekenweek

 • Vacature taalvrijwilligers

  1 augustus 2019

  Wij zijn op zoek naar taalvrijwilligers voor de Bibliotheek Heinenoord, 's-Gravendeel en Oud-Beijerland.

  Bekijk details van Vacature taalvrijwilligers

 • Prijsvraag 'Ontwerp de Bibliotheek van de Toekomst'

  16 juli 2019

  We hebben een heuse prijsvraag deze zomer waar alle kinderen uit de Hoeksche Waard aan mee mogen doen! 'Ontwerp de Bibliotheek van de Toekomst'. Dit mag met alle materialen die je wilt, wees creatief!

  Bekijk details van Prijsvraag 'Ontwerp de Bibliotheek van de Toekomst'

 • Rida's leeslift geopend!

  8 juli 2019

  Wat is er nou leuker dan (voor) lezen op een bijzondere plek?

  Bekijk details van Rida's leeslift geopend!

 • De VakantieBieb voor volwassenen is geopend!

  1 juli 2019

  Naast de e-books voor de jeugd vind je nu ook voor volwassenen weer mooie exemplaren in de VakantieBieb. Er is van alles wat: spanning, chicklit, literatuur en informatief. In de LuisterBieb vind je bovendien onder de noemer ‘VakantieLuisteren’ een mooie selectie extra luisterboeken, zowel voor leden als niet-leden. Ga naar Google Play of de App Store en download de app!

  Bekijk details van De VakantieBieb voor volwassenen is geopend!

 • Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend

  27 juni 2019

  Het boek met de meeste stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar is De Gorgels en het geheim van de gletsjer geschreven door Jochem Myjer met illustraties van Rick de Haas (Leopold). In de categorie 10 t/m 12 jaar heeft het boek Dummie de mummie en de schat van Sohorro van Tosca Menten, geïllustreerd door Elly Hees (Van Goor), de meeste stemmen gekregen.

  Bekijk details van Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend

 • De VakantieBieb voor kinderen en jongeren geopend!

  1 juni 2019

  Lekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb-app neem je 50 e-books overal met je mee. Er is van alles wat: spanning, chicklit, literatuur en informatief. De VakantieBieb is nu open met 30 e-books voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij. Ga naar Google Play of de App Store en download de app!

  Bekijk details van De VakantieBieb voor kinderen en jongeren geopend!