Nieuws

Overzicht

Resultaat 41 - 50 (van 65)

 • Gratis online computercursussen Bekijk details

  16 maart 2022

  Je bent nooit te oud om te leren. Via de Bibliotheek Hoeksche Waard is het sinds kort mogelijk om gratis allerlei online computercursussen van SeniorWeb te volgen zoals Android telefoon bedienen, e-mailen met Gmail, foto’s beheren en bewerken, enz.

 • Start boekenverkoop in bibliotheek Oud-Beijerland Bekijk details

  3 maart 2022

  Goedkoop een tas boeken op de kop tikken? Vanaf 7 maart start in de bibliotheek in Oud-Beijerland in de Lindenhoeve een boekenverkoop. De boekencollectie wordt het hele jaar door aangevuld en up- to-date gehouden. Dat betekent ook regelmatig opschonen en daardoor gaan veel boeken in de verkoop.

 • Gratis zelftesten en mondmaskers voor inwoners met een laag inkomen Bekijk details

  1 maart 2022

  Heb je moeite om de kosten te betalen voor corona zelftesten en/of type 2 mondmaskers? Dan kun je deze gratis afhalen bij de Bibliotheek Hoeksche Waard.

 • Bibliotheek Goudswaard blijft dicht bij huis Bekijk details

  28 februari 2022

  Hoeksche Waard – Voor alle bewoners een bibliotheek dichtbij. Dat is het streven van de gemeente. Daarom moet de bibliotheek in Goudswaard behouden blijven. De Stichting Bibliotheek Goudswaard en de Bibliotheek Hoeksche Waard tekenden eind januari een intentieverklaring. Daarin staat dat beide bibliotheken en gemeente Hoeksche Waard hun uiterste best doen deze locatie over te dragen aan de Bibliotheek Hoeksche Waard.

 • Nationale Voorleeswedstrijd - ronde 2 Bekijk details

  17 februari 2022

  De spanning was te snijden op 16 februari tijdens de tweede ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd door de Bibliotheek Hoeksche Waard. De jury had wederom een moeilijke taak om een winnaar aan te wijzen. Lize Andeweg van basisschool de Parel mag zich de tweede voorleeskampioen van de Hoeksche Waard 2022 noemen. Zij ontving haar oorkonde uit handen van kinderburgemeester Chris Buitendijk.

 • Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  11 februari 2022

  Op 9 februari heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard de eerste voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Na een spannende middag kon de jury de winnaar bekend maken: Esmeé van der Hoek van basisschool de Vliet mag zich één van de twee voorleeskampioenen van de Hoeksche Waard 2022 noemen. Zij zal onze gemeente vertegenwoordigen tijdens de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

 • De Bibliotheek Hoeksche Waard en SeniorWeb: samen sterker Bekijk details

  3 februari 2022

  De Bibliotheek Hoeksche Waard en SeniorWeb gaan samen de strijd aan tegen digitale onwetendheid. De digivrijwilligers die onder meer de computercursussen en gratis inloopuren verzorgen voor mensen met computervragen, worden ondersteund door SeniorWeb. Via de website van SeniorWeb zijn de computercursussen van de Bibliotheek beter te vinden op internet. De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door de directeur-bestuurders van de bibliotheek Nell Schuijff en Marieke Montenarie en door Hans Straatman...

 • Vacature: Coördinator Dienstverlening met de focus op het Oude Raadhuis 27 uur per week Bekijk details

  31 januari 2022

  In april/mei 2022 verhuist de vestiging in Oud-Beijerland van De Lindenhoeve naar het Oude Raadhuis, waar naast de bibliotheek ook het Hoeksch MaakLokaal en een lunchroom gevestigd zullen zijn. Werken bij de Bibliotheek Hoeksche Waard is veelzijdig, uitdagend en maatschappelijk belangrijk werk, maar bovenal ontzettend leuk. Op dit moment hebben wij de volgende vacature binnen het team Dienstverlening (vestigingen): Coördinator Dienstverlening met de focus op het Oude Raadhuis voor 27 uur per...

 • Twee kunnen meer dan een: Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard formaliseren hun samenwerking Bekijk details

  13 januari 2022

  Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard zijn organisaties die werken aan zelfredzaamheid van inwoners en activiteiten organiseren die mensen helpen bij hun deelname aan de samenleving. Daarin werkten zij al jaren regelmatig samen en om die samenwerking te verstevigen, is deze op 16-12-2021 geformaliseerd.

 • Minecraftchallenge BiebBouwers - Bouw een escaperoom! Bekijk details

  3 januari 2022

  Bouw een escaperoom in Minecraft! Wie houdt er nou niet van een opwindende uitdaging. Nou de BiebBouwers wel! Daarom gaan we een spannende escaperoom bouwen in Minecraft. Een gebouw waar je binnen een korte tijd moet zien te ontsnappen door allerlei puzzels op te lossen. Een wedstrijd binnen een wedstrijd, spannend toch? Doe je weer mee?

Paginanavigatie