Nieuws

Overzicht

Resultaat 41 - 50 (van 81)

 • Week van lezen en schrijven Bekijk details

  15 augustus 2022

  Taalvraagdagen, thematafels en een workshop, ook in de Bibliotheek Hoeksche Waard zijn er van 8 tot en met 14 september speciale activiteiten voor de Week van lezen en schrijven. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland.

 • Ruime belangstelling voor Trouwbeurs in Oude Raadhuis Bekijk details

  25 juli 2022

  De Trouwbeurs die afgelopen zaterdag plaatsvond in het Oude Raadhuis is positief ontvangen door de bezoekers. Tientallen bruidsparen en andere geïnteresseerden togen naar het centrum van Oud-Beijerland om de sfeervolle locatie aan de Waterstal te bezichtigen en kennis te maken met lokale trouwleveranciers.

 • Zomeropeningstijden Bibliotheek Strijen Bekijk details

  7 juli 2022

  De zomer is begonnen! In deze periode heeft de bibliotheek in Strijen gewijzigde openingstijden.

 • Trouwbeurs Oude Raadhuis Bekijk details

  6 juli 2022

  Stellen met trouwplannen kunnen vanaf augustus weer terecht in het gerenoveerde Oude Raadhuis. Het monument aan de Waterstal in Oud-Beijerland deed in het verleden ook al dienst als populaire trouwlocatie, maar door de verbouwing was trouwen het afgelopen jaar niet mogelijk. Tot nu toe dus, want het jawoord zal binnenkort weer regelmatig klinken. Om het trouwen nieuw leven in te blazen wordt op zaterdag 23 juli een heuse trouwbeurs georganiseerd.

 • Zomeropeningstijden Bibliotheek Mijnsheerenland Bekijk details

  4 juli 2022

  De zomer is begonnen! In deze periode heeft de bibliotheek in Mijnsheerenland gewijzigde openingstijden.

 • Zomerfilms in het Oude Raadhuis Bekijk details

  29 juni 2022

  Het is bijna zomervakantie! En wat is er dan leuker om het weekend in te luiden met een mooie zomerfilm? Daarom draait er in de maanden juli en augustus iedere vrijdagavond een film in het Oude Raadhuis.

 • Schrijf jij het winnende verhaal? Bekijk details

  27 juni 2022

  Vertel eens. Wat betekent de bieb voor jou? Werd je er wijzer, verliefder, fantasievoller, gekker, stiller, juist luider of iets dat wij helemaal niet kunnen verzinnen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Zet het op papier, en misschien word jij de winnaar van onze schrijfwedstrijd!

 • Feestelijke opening Oude Raadhuis Bekijk details

  20 juni 2022

  Donderdag 16 juni was het zo ver: de officiële opening van het Oude Raadhuis. Het was een feestelijke dag met leuke activiteiten. Radio Rijnmond was aanwezig om verslag te doen. Voor volwassenen waren er rondleidingen door het gerestaureerde monumentale gebouw.

 • Hennie van Dinteren genomineerd voor Taalheld 2022 Bekijk details

  3 juni 2022

  Op maandag 20 juni 2022 reikt Prinses Laurentien voor de zevende keer de Taalheldenprijs uit. Een van de genomineerden voor deze prijs is taalvrijwilligster Hennie van Dinteren uit Oud-Beijerland. Zij is voorgedragen door het DigiTaalhuis Hoeksche Waard vanwege haar jarenlange inzet voor laaggeletterden en anderstaligen in onze gemeente.

 • Mooie eerste dag voor bibliotheek in het Oude Raadhuis Bekijk details

  11 mei 2022

  Bibliotheek-directeuren Nell Schuijff en Marieke Montenarie openden gisterochtend even voor tienen de deuren om de leerlingen van groep 5 van de Keucheniusschool welkom te heten. Na een periode van verbouwen vierde de bibliotheek haar eerste dag in monumentale pand in het centrum van Oud-Beijerland.

Paginanavigatie