Nieuws

Overzicht

Resultaat 11 - 20 (van 30)

 • Boekenweek bijna van start!

  3 maart 2020

  Het is bijna zover! Zaterdag 7 maart gaat de Boekenweek van start! Dit jaar met als thema: Rebellen en Dwarsdenkers. De rebellen van de literatuur hebben altijd ons denken beïnvloed: stoere, onorthodoxe, eigengereide auteurs als Annie M.G. Schmidt en Dimitri Verhulst hebben werelden geopend. Rebelse personages en dwarse karakters zoals Don Quichot en Tommy Wieringa’s Joe Speedboot houden ons een spiegel voor en laten nadenken over wie wij zijn. Ook non-fictie schrijvers prikkelen, stimuleren en scherpen...

  Bekijk details van Boekenweek bijna van start!

 • Nieuw aanbod voor kinderopvang en BSO beschikbaar

  11 februari 2020

  We hebben een leuk en gevarieerd aanbod voor kinderdagverblijven en BuitenSchoolse Opvang beschikbaar! We bieden activiteiten aan op de locaties zelf maar het is ook mogelijk om met de kinderen naar de Bibliotheek te komen!

  Bekijk details van Nieuw aanbod voor kinderopvang en BSO beschikbaar

 • Belastingspreekuur in maart en april in Oud-Beijerland

  6 februari 2020

  Waar en wanneer? In de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum op woensdag 4 maart, en 1 april van 14.00 uur tot 16.00 uur en op woensdag 18 maart en 15 april van 17.00 tot 19.00 uur. Deze hulp is gratis, ook als je geen lid bent. Het is niet nodig een afspraak te maken.

  Bekijk details van Belastingspreekuur in maart en april in Oud-Beijerland

 • De Nationale Voorleesdagen gaan van start!

  21 januari 2020

  Wij hebben in de Bibliotheek een paar leuke activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen! En wist je dat je als kind gratis lid kunt worden van de Bibliotheek tijdens deze dagen? Kom langs in de Bibliotheek of lees meer!

  Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen gaan van start!

 • Speciale le(e)skist 75 jaar vrijheid voor basisscholen

  11 december 2019

  Bibliotheek Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard bieden in het kader van 75 jaar Vrijheid een aantal le(e)skisten voor de bovenbouw (groep 7-8) aan met daarin 32 boeken over de Tweede Wereldoorlog. Deze prachtige verzameling kan gebruikt worden voor leesbevordering en als ondersteuning bij het bestaande curriculum over de Tweede Wereldoorlog.

  Bekijk details van Speciale le(e)skist 75 jaar vrijheid voor basisscholen

 • Medewerkers bieb hangen symbolische, eerste kerstbal in Joris' Kerstboom

  10 december 2019

  Bibliotheekmedewerkers hebben gisterenmiddag de eerste, symbolische kerstbal in Joris’ Kerstboom gehangen. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun geliefde collega Rida van Kints, die in januari plotseling overleed. Samen met Rida’s man Frans en directeur van de Bibliotheek Hoeksche Waard Nell Schuijff hebben zij het startsein gegeven voor het project ‘Joris’ Kerstboom, dat nu voor de tweede keer plaatsvindt in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

  Bekijk details van Medewerkers bieb hangen symbolische, eerste kerstbal in Joris' Kerstboom

 • Opruimhulp in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum gezocht

  13 november 2019

  Voor de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum zijn we op zoek naar een scholier vanaf 16 jaar (m/v), die het team kan komen versterken. Lijkt dit jou wat?

  Bekijk details van Opruimhulp in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum gezocht

 • Artikel in Trouw over het belang van het behoud van bibliotheken

  3 oktober 2019

  Behoudt bibliotheken: die brengen ons samen. De bieb zorgt voor een onmisbare sociale infrastructuur, die mensen sterker maakt. Wees daar zuinig op, zegt Bart Brouwers, hoogleraar journalistiek aan de RUG, in een artikel in Trouw eind vorige maand.

  Bekijk details van Artikel in Trouw over het belang van het behoud van bibliotheken

 • Feestelijke opening Kinderboekenweek

  25 september 2019

  Nog even en dan is het zover: Kinderboekenweek 2019! Bibliotheek Hoeksche Waard opent de Kinderboekenweek op woensdagmiddag 2 oktober op feestelijke wijze bij Museum Hoeksche Waard in Heinenoord. Er zijn leuke activiteiten te doen, er wordt voorgelezen en er zijn diverse voertuigen te bewonderen rond het thema van dit jaar: Reis mee! Reis jij ook mee?

  Bekijk details van Feestelijke opening Kinderboekenweek

 • Vacature taalvrijwilligers

  1 augustus 2019

  Wij zijn op zoek naar taalvrijwilligers voor de Bibliotheek Heinenoord, 's-Gravendeel en Oud-Beijerland.

  Bekijk details van Vacature taalvrijwilligers