Nieuws

Overzicht

Resultaat 11 - 20 (van 70)

 • Meer voorleesplezier met de BoekStart Spaarkaart Bekijk details

  20 maart 2023

  Baby’s houden van boeken! Met de baby op schoot een boekje ontdekken is niet alleen gezellig, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Daarom is de Bibliotheek Hoeksche Waard de BoekStart Spaarkaart gestart. Ieder kindje t/m 3 jaar dat lid is van de bibliotheek krijgt een spaarkaart. Daarmee sparen ze voor leuke cadeautjes bij het lenen van boeken.

 • Nieuw! Het Hoeksch MaakLokaal on the Go Bekijk details

  6 maart 2023

  Het Hoeksch MaakLokaal gaat zich uitbreiden! En dat in mobiele vorm. Vanaf 13 maart kan er niet alleen in het MaakLokaal in Oud-Beijerland gebruik gemaakt worden van technische snufjes als een Bee-Bot en Arduino, maar ook thuis.

 • Nieuwe taalcoaches ronden cursus af Bekijk details

  1 maart 2023

  Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard kreeg er deze week maar liefst 11 opgeleide taalvrijwilligers bij. Zij kunnen nu met voldoende bagage in de bibliotheek taallessen gaan geven aan mensen die moeite hebben met lezen en/of schrijven en aan anderstaligen.

 • Bibliotheek schenkt twee sierfruitbomen Bekijk details

  22 februari 2023

  Niet alleen in de maatschappij krijgt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol, ook bij de Bibliotheek is het een belangrijke pijler. Het uitlenen van boeken levert natuurlijk al een bijdrage aan een lagere footprint, maar daarnaast wil de Bibliotheek graag nog iets extra’s doen om de verduurzaming van de Hoeksche Waard te bevorderen. Zo ontstond het idee voor een alternatieve nieuwjaarswens: twee sierfruitbomen door de bibliotheek geschonken aan een school naar keuze in de Hoeksche Waard.

 • Burgemeester Aptroot leest voor tijdens opening Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  25 januari 2023

  Op woensdagochtend was het groot feest in de bibliotheek bij de opening van de Nationale Voorleesdagen. Burgemeester Aptroot las voor aan een grote groep enthousiaste peuters met hun ouders en begeleiders. Een watertandend ontbijt stond klaar in de Waterstal van de Bibliotheek Hoeksche Waard in het Oude Raadhuis. Billy de Bever van JOGG was aanwezig met gezonde ontbijttips en deelde lekker fruit uit. Tenslotte kon er nog lekker met verf gekliederd worden in het Hoeksch MaakLokaal.

 • Trouwbeurs Oude Raadhuis 18 februari Bekijk details

  16 januari 2023

  Op zaterdag 18 februari staat het Oude Raadhuis weer geheel in het teken van het jawoord! Na een succesvolle eerste trouwbeurs in juli vorig jaar, wordt er dit jaar een nieuwe editie georganiseerd. Aanstaande bruidsparen kunnen tijdens de trouwbeurs een kijkje nemen in het Oude Raadhuis.

 • Afscheid en welkom Dichter van de Hoeksche Waard Bekijk details

  19 december 2022

  Oud-Beijerland - Twee jaar lang maakte de 5e Dichter van de Hoeksche Waard, Rick Jan Hitzerd, elke maand een mooi gedicht over de Hoeksche Waard. Daarmee wist hij keer op keer de Hoeksche Waarders in hun hart te raken. Deze week is hij afgetreden en heeft hij het stokje doorgegeven aan zijn opvolger Sabine Alders.

 • Computervraagdagen voor een antwoord op veel digitale vragen Bekijk details

  14 december 2022

  Wil je ook meer kunnen doen met je smartphone, tablet of computer? Zoals WhatsApp gebruiken, beeldbellen, foto’s bewerken, je apparaat beveiligen en onderhouden of handige apps op je tablet gebruiken? Je bent van harte welkom op de Computervraagdagen van de Bibliotheek Hoeksche Waard en SeniorWeb.

 • DigiTaalhuis Hoeksche Waard gecertificeerd Bekijk details

  28 november 2022

  Hoeksche Waard – Na de certificering van de Bibliotheek Hoeksche Waard is nu ook het DigiTaalhuis door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) gecertificeerd. Het CBCT noemt het DigiTaalhuis Hoeksche Waard een voorbeeld van een zeer goed functionerend taalhuis in samenwerking met meerdere partners. Wethouder Paul Boogaard heeft het officiele certificeringsbordje onthuld tijdens een feestelijke gelegenheid in de bibliotheek in het Oude Raadhuis van Oud-Beijerland.

 • Compaan aanvulling voor mantelzorgers Bekijk details

  21 november 2022

  Hoeksche Waard - Voor mantelzorgers en ouderen die graag digitaal vaardiger willen worden, is er het project Compaan. Tot oktober volgend jaar kunnen mantelzorgers met hun relatie gratis een Compaan tablet gebruiken om in een veilige omgeving kennis te maken met de digitale wereld en digitaal contact te onderhouden met familie, vrienden en kennissen.

Paginanavigatie