Nieuws

Overzicht

Resultaat 11 - 20 (van 41)

 • Bibliotheek vanaf 10 mei open in het Oude Raadhuis Bekijk details

  4 mei 2022

  Bijna een jaar geleden gaf wethouder Harry van Waveren het startsein voor de verbouwing van het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Het Rijksmonument werd in bijna een jaar tijd gerenoveerd en verduurzaamd in opdracht van de gemeente Hoeksche Waard. Inmiddels is de verbouwing klaar en nemen de Bibliotheek Hoeksche Waard, Historische Vereniging Oud-Beijerland en gebiedsmarketing ‘Natuurlijk. Hoeksche Waard’ haar intrek in het karakteristieke gebouw.

 • Zaterdag Weg-Geef-Bieb Bekijk details

  26 april 2022

  De Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland gaat naar het Oude Raadhuis. Maar niet alles kan mee. Zaterdag 30 april verlaat de Bibliotheek Hoeksche Waard de Lindenhoeve. Alles wat er dan nog staat in de oude bibliotheek is gratis mee te nemen. Kom kijken in de Lindenhoeve op zaterdag 30 april tussen 10 uur en 16 uur. Iedereen mag achtergebleven meubels en materialen gratis meenemen.

 • Help Oekraïense vluchtelingen met de Nederlandse taal Bekijk details

  20 april 2022

  De oorlog in Oekraïne houdt de wereld in zijn greep. Inmiddels hebben al miljoenen burgers huis en haard verlaten om op zoek te gaan naar een veilige plek. Ook in Nederland vangen wij duizenden Oekraïense inwoners op. Om hen een warm welkom te geven in onze maatschappij, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een speciale webpagina om Oekraïners toegang te bieden tot boeken in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken.

 • Sluiting bibliotheek in De Lindenhoeve Bekijk details

  13 april 2022

  Binnenkort verhuist de bibliotheek van De Lindenhoeve naar het Oude Raadhuis. In aanloop naar deze verhuizing worden de boeken gesorteerd en ingepakt, meubilair en apparatuur uitgezocht en de nieuwe locatie ingericht. Ter voorbereiding hierop is de bibliotheek in De Lindenhoeve vanaf maandag 18 april aanstaande gesloten.

 • Bibliotheek Hoeksche Waard in bijna alle kernen te vinden Bekijk details

  7 april 2022

  De bibliotheek Goudswaard gaat sinds 1 april 2022 verder onder de hoede van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Daarmee is in Goudswaard de elfde locatie van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

 • Verhuizing naar het Oude Raadhuis Bekijk details

  21 maart 2022

  Binnenkort verhuist de bibliotheek van De Lindenhoeve naar het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Op zaterdag 16 april is deze locatie voor het laatst geopend. Vanaf dinsdag 10 mei kunnen leden van de bibliotheek hun boeken lenen in het gerenoveerde monument in het centrum van Oud-Beijerland.

 • Gratis online computercursussen Bekijk details

  16 maart 2022

  Je bent nooit te oud om te leren. Via de Bibliotheek Hoeksche Waard is het sinds kort mogelijk om gratis allerlei online computercursussen van SeniorWeb te volgen zoals Android telefoon bedienen, e-mailen met Gmail, foto’s beheren en bewerken, enz.

 • Start boekenverkoop in bibliotheek Oud-Beijerland Bekijk details

  3 maart 2022

  Goedkoop een tas boeken op de kop tikken? Vanaf 7 maart start in de bibliotheek in Oud-Beijerland in de Lindenhoeve een boekenverkoop. De boekencollectie wordt het hele jaar door aangevuld en up- to-date gehouden. Dat betekent ook regelmatig opschonen en daardoor gaan veel boeken in de verkoop.

 • Gratis zelftesten en mondmaskers voor inwoners met een laag inkomen Bekijk details

  1 maart 2022

  Heb je moeite om de kosten te betalen voor corona zelftesten en/of type 2 mondmaskers? Dan kun je deze gratis afhalen bij de Bibliotheek Hoeksche Waard.

 • Bibliotheek Goudswaard blijft dicht bij huis Bekijk details

  28 februari 2022

  Hoeksche Waard – Voor alle bewoners een bibliotheek dichtbij. Dat is het streven van de gemeente. Daarom moet de bibliotheek in Goudswaard behouden blijven. De Stichting Bibliotheek Goudswaard en de Bibliotheek Hoeksche Waard tekenden eind januari een intentieverklaring. Daarin staat dat beide bibliotheken en gemeente Hoeksche Waard hun uiterste best doen deze locatie over te dragen aan de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Paginanavigatie