Resultaat 11 - 20 (van 27)

• Winnaar fotowedstrijd Boekenweek

26 maart 2018

Ochtendgloren in de Hoeksche Waard

Bekijk details van Winnaar fotowedstrijd Boekenweek

• Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord

22 maart 2018

Tot voor kort ontving je van je Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om je account te activeren, waarna je een wachtwoord diende aan te maken.

Bekijk details van Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord

• Bibliotheek Mijnsheerenland vanaf 1 maart gesloten op zondag

27 februari 2018

Het Dorpshart Mijnsheerenland heeft besloten dat het niet rendabel is om het gebouw geopend te hebben op zondag. Daarom zal de Bibliotheek Mijnsheerenland voortaan, met ingang van 1 maart, ook gesloten zijn op zondagen. De openingstijden van maandag t/m zaterdag blijven ongewijzigd.

Bekijk details van Bibliotheek Mijnsheerenland vanaf 1 maart gesloten op zondag

• Speciaal voor de feestdagen: geef een bibliotheekabonnement cadeau!

4 december 2017

Wie van lezen houdt krijgt spontaan knusse gevoelens bij het lezen tijdens deze donkere, koude dagen. Lekker met je (e-)boek bij het haardvuur, op vakantie of thuis, met een dekentje en een warm drankje op de bank..... Speciaal voor de Feestdagen kun je bij de Bibliotheek Hoeksche Waard een cadeaubon kopen om een bibliotheekabonnement cadeau te geven. Je geeft al een abonnement vanaf 10 euro!

Bekijk details van Speciaal voor de feestdagen: geef een bibliotheekabonnement cadeau!

• Feestelijke opening Bibliotheek Mijnsheerenland

28 november 2017

De bibliotheek in Mijnsheerenland is verhuisd naar het nieuwe Dorpshart. Het Dorpshart wordt officieel geopend in het weekend van vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december.

Bekijk details van Feestelijke opening Bibliotheek Mijnsheerenland

• Tarieven 2018

20 november 2017

Het einde van het jaar nadert en dit betekent dat de tarieven voor 2018 bekend zijn. Voor alle abonnementen is er sprake van een kleine verhoging.

Bekijk details van Tarieven 2018

• Geen linkjes meer in de iOS-versie van de e-booksapp V4.0.7

19 oktober 2017

De laatste tijd komen er bij de KB Klantenservice veel vragen binnen over het ontbreken van de linkjes naar de website Onlinebibliotheek in de IOS app V4.0.7 die sinds 29-9-2017 in de app store staat. De reden hiervoor is dat Apple in een IOS app geen links meer toestaat naar websites waar sprake is van een betaald lidmaatschap buiten die app. En dat is wel het geval bij het lidmaatschap van een Bibliotheek of de Koninklijke Bibliotheek.

Bekijk details van Geen linkjes meer in de iOS-versie van de e-booksapp V4.0.7

• Griezelverhaal gemaakt door kinderen

5 oktober 2017

Op woensdag 4 oktober hadden honderden kinderen een geweldige dag tijdens de griezeltocht in het Museum Hoeksche Waard en Bibliotheek Heinenoord. Een van de opdrachten tijdens de tocht was het bedenken en aan elkaar rijgen van verhalende zinnen om met elkaar een griezelig verhaal te maken. Bekijk hier het resultaat.

Bekijk details van Griezelverhaal gemaakt door kinderen

• Makkelijk lezen top 25

29 september 2017

Op zoek naar geschikte boeken voor kinderen die niet zo graag uit zichzelf een boek pakken? Hier vind je een aanbod van 25 titels voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Deze aanbevolen boeken zijn aantrekkelijk, toegankelijk en uitnodigend.

Bekijk details van Makkelijk lezen top 25

• Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt

18 september 2017

Herken je dit? Iemand die niet thuis geeft als er een verjaardagskaartje geschreven moet worden? Of nooit een boodschappenlijstje gebruikt maar wel vaak iets vergeet? Een formulier invullen steeds maar uitstelt? Dat kan gemakzucht zijn, of gewoonte. Maar misschien is er meer aan de hand: heeft deze persoon moeite met lezen en schrijven. Die kans is wellicht groter dan je denkt, want in Nederland kampen zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder hiermee.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt