Nieuws

Overzicht

Resultaat 51 - 60 (van 71)

 • Nationale Voorleeswedstrijd - ronde 2 Bekijk details

  17 februari 2022

  De spanning was te snijden op 16 februari tijdens de tweede ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd door de Bibliotheek Hoeksche Waard. De jury had wederom een moeilijke taak om een winnaar aan te wijzen. Lize Andeweg van basisschool de Parel mag zich de tweede voorleeskampioen van de Hoeksche Waard 2022 noemen. Zij ontving haar oorkonde uit handen van kinderburgemeester Chris Buitendijk.

 • Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  11 februari 2022

  Op 9 februari heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard de eerste voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Na een spannende middag kon de jury de winnaar bekend maken: Esmeé van der Hoek van basisschool de Vliet mag zich één van de twee voorleeskampioenen van de Hoeksche Waard 2022 noemen. Zij zal onze gemeente vertegenwoordigen tijdens de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

 • De Bibliotheek Hoeksche Waard en SeniorWeb: samen sterker Bekijk details

  3 februari 2022

  De Bibliotheek Hoeksche Waard en SeniorWeb gaan samen de strijd aan tegen digitale onwetendheid. De digivrijwilligers die onder meer de computercursussen en gratis inloopuren verzorgen voor mensen met computervragen, worden ondersteund door SeniorWeb. Via de website van SeniorWeb zijn de computercursussen van de Bibliotheek beter te vinden op internet. De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door de directeur-bestuurders van de bibliotheek Nell Schuijff en Marieke Montenarie en door Hans Straatman...

 • Vacature: Coördinator Dienstverlening met de focus op het Oude Raadhuis 27 uur per week Bekijk details

  31 januari 2022

  In april/mei 2022 verhuist de vestiging in Oud-Beijerland van De Lindenhoeve naar het Oude Raadhuis, waar naast de bibliotheek ook het Hoeksch MaakLokaal en een lunchroom gevestigd zullen zijn. Werken bij de Bibliotheek Hoeksche Waard is veelzijdig, uitdagend en maatschappelijk belangrijk werk, maar bovenal ontzettend leuk. Op dit moment hebben wij de volgende vacature binnen het team Dienstverlening (vestigingen): Coördinator Dienstverlening met de focus op het Oude Raadhuis voor 27 uur per...

 • Twee kunnen meer dan een: Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard formaliseren hun samenwerking Bekijk details

  13 januari 2022

  Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard zijn organisaties die werken aan zelfredzaamheid van inwoners en activiteiten organiseren die mensen helpen bij hun deelname aan de samenleving. Daarin werkten zij al jaren regelmatig samen en om die samenwerking te verstevigen, is deze op 16-12-2021 geformaliseerd.

 • Minecraftchallenge BiebBouwers - Bouw een escaperoom! Bekijk details

  3 januari 2022

  Bouw een escaperoom in Minecraft! Wie houdt er nou niet van een opwindende uitdaging. Nou de BiebBouwers wel! Daarom gaan we een spannende escaperoom bouwen in Minecraft. Een gebouw waar je binnen een korte tijd moet zien te ontsnappen door allerlei puzzels op te lossen. Een wedstrijd binnen een wedstrijd, spannend toch? Doe je weer mee?

 • DigiTaalhuis HW nu ook in Zuid-Beijerland Bekijk details

  19 november 2021

  Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard gaat vanaf eind november (gratis) taalles geven in de bibliotheek van Zuid-Beijerland. Wie onze taal niet goed kan lezen, schrijven of spreken heeft het moeilijk op veel fronten. Mensen weten vaak niet hoe ze hier verbetering in aan kunnen brengen. De opgeleide taalvrijwilligers van het DigiTaalhuis kunnen hierbij helpen. Tot nu toe waren de taallessen alleen in de bibliotheken van ’s-Gravendeel, Heinenoord, Mijnsheerenland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Puttershoek...

 • Minecraftchallenge BiebBouwers - Bouw een selfie Bekijk details

  29 oktober 2021

  Bouw je eigen selfie in Minecraft! Een foto van jezelf maken en op Snapchat of Instagram posten, zou dat ook in Minecraft kunnen? Volgens de BiebBouwers kan dat zeker! Maar zo’n selfie maken doe je niet zomaar, je wilt jezelf op een bepaalde manier laten zien. In deze challenge denk je daarover na en bouw je je eigen selfie die je van alle kanten kunt bekijken! Doe je weer mee?

 • Passionate Bulkboek organiseert Literaire marathon van 36 uur Bekijk details

  14 september 2021

  Op 1 en 2 oktober 2021 vindt de Passionate Bulkboek Literaire Marathon plaats. Het evenement wordt georganiseerd bij en in samenwerking met debatpodium Arminius in Rotterdam. Tijdens een programma dat twee aaneengesloten dagen beslaat, dragen maar liefst 300 bekende auteurs voor. Dit ter gelegenheid van het feestelijke 25-jarige jubileum van Passionate Bulkboek.

 • Mincecraftchallenge BiebBouwers - Waterlinie Bekijk details

  6 september 2021

  Verdedig Holland tegen de Franse indringers! Het is 350 jaar geleden en ons land is in oorlog met de Fransen. Ze rukken met hun legers razendsnel naar ons op en het enige wat ons nog kan redden is water en sterke forten!

Paginanavigatie