Nieuws

Overzicht

Resultaat 51 - 60 (van 65)

 • DigiTaalhuis HW nu ook in Zuid-Beijerland Bekijk details

  19 november 2021

  Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard gaat vanaf eind november (gratis) taalles geven in de bibliotheek van Zuid-Beijerland. Wie onze taal niet goed kan lezen, schrijven of spreken heeft het moeilijk op veel fronten. Mensen weten vaak niet hoe ze hier verbetering in aan kunnen brengen. De opgeleide taalvrijwilligers van het DigiTaalhuis kunnen hierbij helpen. Tot nu toe waren de taallessen alleen in de bibliotheken van ’s-Gravendeel, Heinenoord, Mijnsheerenland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Puttershoek...

 • Minecraftchallenge BiebBouwers - Bouw een selfie Bekijk details

  29 oktober 2021

  Bouw je eigen selfie in Minecraft! Een foto van jezelf maken en op Snapchat of Instagram posten, zou dat ook in Minecraft kunnen? Volgens de BiebBouwers kan dat zeker! Maar zo’n selfie maken doe je niet zomaar, je wilt jezelf op een bepaalde manier laten zien. In deze challenge denk je daarover na en bouw je je eigen selfie die je van alle kanten kunt bekijken! Doe je weer mee?

 • Passionate Bulkboek organiseert Literaire marathon van 36 uur Bekijk details

  14 september 2021

  Op 1 en 2 oktober 2021 vindt de Passionate Bulkboek Literaire Marathon plaats. Het evenement wordt georganiseerd bij en in samenwerking met debatpodium Arminius in Rotterdam. Tijdens een programma dat twee aaneengesloten dagen beslaat, dragen maar liefst 300 bekende auteurs voor. Dit ter gelegenheid van het feestelijke 25-jarige jubileum van Passionate Bulkboek.

 • Mincecraftchallenge BiebBouwers - Waterlinie Bekijk details

  6 september 2021

  Verdedig Holland tegen de Franse indringers! Het is 350 jaar geleden en ons land is in oorlog met de Fransen. Ze rukken met hun legers razendsnel naar ons op en het enige wat ons nog kan redden is water en sterke forten!

 • Cultuureducatie met Kwaliteit Bekijk details

  5 augustus 2021

  Steeds meer scholen zijn ervan overtuigd dat cultuureducatie belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit het hoge aantal scholen dat inmiddels gebruikt maakt van het aanbod van het project Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Dit is een landelijk project waarbij scholen en culturele instellingen in het hele land samenwerken om kunst, cultuur en erfgoed een vast onderdeel van het lesprogramma te maken.

 • Bibliotheek Hoeksche Waard overhandigt waardecheque Halte Zomervilla Bekijk details

  30 juli 2021

  De Bibliotheek HW heeft op donderdag 29 juli 2021 in de vorm van een cheque het geld dat opgehaald is met een online dictee overhandigd aan Renée Ruisch, voorzitter van Stichting Halte Zomervilla.

 • Online dictee voor Halte Zomervilla succes Bekijk details

  25 juni 2021

  Het online dictee van Bibliotheek Hoeksche Waard voor Halte Zomervilla heeft bijna 600 euro opgebracht. Voor een online activiteit is dit een heel mooi resultaat. Halte Zomervilla gaat het geld besteden aan leesmateriaal voor haar bewoners. Winnares Neletta van Heuven had slechts twee fouten gemaakt in het dictee, geschreven en voorgedragen door schrijver Martin Michael Driessen.

 • Start werkzaamheden Oude Raadhuis Bekijk details

  1 juni 2021

  27 mei gaf wethouder Harry van Waveren het officiële startsein voor de werkzaamheden van de verbouwing en aanbouw van het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Het pand uit 1622 is na de werkzaamheden weer openbaar toegankelijk voor iedereen. Ook verhuist de bibliotheek naar deze mooie locatie!

 • Koop nu je kaartje online Bekijk details

  20 april 2021

  Vanaf nu is het mogelijk om online je kaartje te kopen voor een (online) activiteit bij de bieb. Handig!

 • Winnares puzzelrit Thuis in de Hoeksche Waard Bekijk details

  13 april 2021

  Winnares Jeanine Verolme uit Numansdorp won de eerste prijs bij de puzzelrit Thuis in de Hoeksche Waard. Vorige week kreeg zij haar prijs overhandigd: een Hoeksche Waard-pakket, het boek van Arco van de Ree over de Barendrechtse brug en een dvd over de natuur in de Hoeksche Waard. De twee 2e prijswinnaars krijgen ook het boek en de dvd. En verder gaat een twintigtal dvd’s naar aanmoedigingsprijswinnaars. De betreffende deelnemers zijn inmiddels per mail op de hoogte gesteld. Winnares Jeanine Verolme...

Paginanavigatie