Resultaat 1 - 10 (van 107)

• Taal met koffie Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek 's-Gravendeel

Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten en de Nederlandse gewoontes beter leren kennen. Elke woensdagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek 's-Gravendeel, organiseert de Bibliotheek Taal en koffie, de ontmoetingsplek en gezellig uitwisselingsmoment voor nieuwkomers.

wo 06 jul

• Bouw je eigen vliegtuig Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)

Leren vliegen met je hoofd in de wolken begint natuurlijk eerst met de voeten aan de grond. De eerste stap is leren wat aerodynamica is en hoe het kan dat een vliegtuig vliegt. Dit kun je testen door je eigen vliegtuig te maken en te laten vliegen onder deskundige begeleiding van de modelvliegtuigbouwers uit de Hoeksche Waard op woensdagmiddag 6 juli in het Hoeksch MaakLokaal.

wo 06 jul

• Taallokaal Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Numansdorp, Campus

Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten en de Nederlandse gewoontes beter leren kennen. Iedere vrijdagmiddag, van 13.30 tot 15.00 uur in de Campus van de Bibliotheek Numansdorp, organiseert de Bibliotheek het Taallokaal, de ontmoetingsplek en gezellig uitwisselingsmoment voor nieuwkomers.

vr 08 jul

• Zomerfilm: Land van kraaien en worstebakkers Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Het is bijna zomervakantie! En wat is er dan leuker om het weekend in te luiden met een mooie zomerfilm? Daarom draait er in de maanden juli en augustus iedere vrijdagavond een film in het Oude Raadhuis. We trappen de maand af op 8 juli met Land van kraaien en worstebakkers, de populaire serie van RTV Rijnmond over de Hoeksche Waard.

vr 08 jul

• De Hoeksche Waardse Babbelbox Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | Elke week | Online

Online oefenen met het spreken van de Nederlandse taal samen met taalvrijwilligers. Iedere maandagavond van 20.00-21.00 uur gezellig praten met taalvrijwilligers.

ma 11 jul

• Digitaal inloop spreekuur/IDO in Oud-Beijerland Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Oud-Beijerland - Iedere dinsdag kan je van 10.00-12.00 uur in de bibliotheek in het Oude Raadhuis terecht met je vragen over je smartphone, tablet of computer. Maar ook vragen over de digitale overheid kan je stellen aan onze digitale vrijwilligers.

• Kennismaking met de Compaan Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Open Hof | Willem van Vlietstraat 2a 3262 GM Oud-Beijerland

Voor ouderen die graag digitaal vaardiger willen worden, is er het project Compaan. Gemeente Hoeksche Waard, Welzijn HW en Bibliotheek Hoeksche Waard bieden hen een jaar lang gratis een Compaan tablet aan om in een veilige omgeving kennis te maken met de digitale wereld en digitaal contact te onderhouden met familie, vrienden en kennissen. Tijdens dit jaar worden zij ondersteund bij het gebruik van de tablet. Op dinsdag 12 juli organiseren wij een informatiebijeenkomst, waarin u kennis kunt maken met de tablet en meer informatie krijgt over het project. Komt u ook?

• Knutselmiddag: Ik ga op reis... in de bibliotheek Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)

Stel je voor dat er aliens zouden landen, precies op het dak van de bibliotheek... Hoe zou jij ze dan uitleggen wat een bibliotheek is, hoe ze een goed boek kunnen vinden én hoe ze deze mee naar hun ruimteschip kunnen nemen om te lezen?

• Taalspreekuur Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Wie onze taal niet goed kan lezen of schrijven heeft het moeilijk op veel fronten. De eerste stap is daarom: aan de slag met spreken, lezen en schrijven. Het Taalspreekuur in de Bibliotheek Hoeksche Waard is een startpunt en een vraagbaak voor deze doelgroep.

• Gamenight: Pubquiz 12-15 jaar Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

"Snel, klik rood!". Yes, jullie zijn de snelste. Samen met je teamgenoten staan jullie bovenaan. Maar stilzitten zit er niet bij, het andere team haalt jullie bijna in! Een pubquiz met behulp van Kahoot. Snelheid en de juiste kennis zijn de ingrediënten om te winnen. Samen met een team beantwoord je alle vragen. Zijn jullie snel genoeg om te winnen?

Paginanavigatie