Resultaat 1 - 10 (van 38)

• Digitaal Spreekuur IDO in Oud-Beijerland Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Bij de Bibliotheek Hoeksche Waard kun je ook terecht met je vraag over het lenen van e-books of het gebruik van apps. Of misschien heb jij hulp nodig bij het gebruik van je smartphone en tablet. Een medewerker is aanwezig bij het Digitaal Spreekuur om met iedereen mee te denken.

ma 24 jan

• De Hoeksche Waardse Babbelbox Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | Elke week | Online

Online oefenen met het spreken van de Nederlandse taal samen met taalvrijwilligers. Iedere maandagavond van 20.00-21.00 uur gezellig praten met taalvrijwilligers.

ma 24 jan

• Taalspreekuur Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Wie onze taal niet goed kan lezen of schrijven heeft het moeilijk op veel fronten. De eerste stap is daarom: aan de slag met spreken, lezen en schrijven. Het Taalspreekuur in de Bibliotheek Hoeksche Waard is een startpunt en een vraagbaak voor deze doelgroep.

di 25 jan

• Nationale Voorleesdagen Bekijk details

26 januari 2022 t/m 5 februari 2022

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2022: “Maar eerst ving ik een monster” van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022.

26 jan t/m 05 feb

• Taal met koffie (GEANNULEERD) Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Bibliotheek 's-Gravendeel

Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten en de Nederlandse gewoontes beter leren kennen. Elke woensdagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek 's-Gravendeel, organiseert de Bibliotheek Taal en koffie, de ontmoetingsplek en gezellig uitwisselingsmoment voor nieuwkomers.

• Maar eerst ving ik een monster en andere verhalen via Zoom Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Online

Ook zo benieuwd naar het prentenboek van het jaar? Luister dan met ons mee naar dit leuke en vrolijke verhaal over voorlezen: Maar eerst ving ik een monster is geschreven door Tjibbe Veldkamp. Aan de hand van grote vertelplaten wordt het verhaal voorgelezen. De vertelplaten staan duidelijk in beeld. Na dit verhaalt volgt er nog een leuk verhaaltje over een vos die een stukje gaat rijden en wie reist er nu allemaal mee op zijn staart...? Doen jullie mee?

• Opening NVD: Zonnestraal poppentheater Ludiek (UITGESTELD) Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Bibliotheek Numansdorp

In de Bibliotheek Numansdorp wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen een leuke voorstelling gegeven voor kinderen vanaf 3 jaar.

• Boekstart: Peuterparade in Oud-Beijerland Bekijk details

Van 10:30 tot 11:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

In januari starten we met de Peuterparade, het leuke gezellige gratis programma voor peutertjes. Het thema is olifanten, we lezen voor, doen een spelletje, dansen, zingen en maken samen muziek. Daarna kan er nog een mooie kleurplaat van een olifantje gemaakt worden met alle kleuren van de regenboog. We maken er een super gezellig uurtje van, kom je ook?

• Taallokaal (GEANNULEERD) Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | Elke week | Lokaal 8, Buttervliet 8, Numansdorp

Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten en de Nederlandse gewoontes beter leren kennen. Iedere vrijdagmiddag, van 13.30 tot 15.00 uur in Lokaal 8 aan de Buttervliet 8 in Numansdorp, organiseert de Bibliotheek het Taallokaal, de ontmoetingsplek en gezellig uitwisselingsmoment voor nieuwkomers.

• Opruimspreekuur Bekijk details

Van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Mijnsheerenland

Een opgeruimd en schoon huis. Wie wil dat nu niet? Zeker geen makkie voor mensen die thuis in de rommel zitten. Voor iedereen die zich aangesproken voelt heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een inloopspreekuur “Opgeruimd staat netjes”. Gewoon binnenlopen op 28 januari in Mijnsheerenland in het Dorpshuis en geniet voortaan van een heerlijk schoon en overzichtelijk huis.