Resultaat 1 - 10 (van 60)

• BoekStart workshop babyreflexologie Bekijk details

Van 09:15 tot 10:00 | Bibliotheek Numansdorp

Babyreflexologie is een zachte stijl van reflexologie die wordt toegepast op baby’s van 4 weken tot peuters van 3 jaar.

• Voorlezen in de bieb Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | Oud-Beijerland Centrum

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het is gezellig, maar ook van groot belang voor de ontwikkeling van het kind.

• Taalspreekuur in 's-Gravendeel Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Bibliotheek 's-Gravendeel

In de Hoeksche Waard wonen naar schatting 8000 mensen die de Nederlandse taal niet goed kunnen lezen of schrijven. Het Taalspreekuur in de Bibliotheek Hoeksche Waard is een startpunt en een vraagbaak voor deze doelgroep.

• BoekStart workshop babyreflexologie Bekijk details

Van 11:00 tot 11:45 | Bibliotheek Westmaas

• Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

14 februari 2018 t/m 21 februari 2018 | Bibliotheek Mijnsheerenland en Strijen

Net als voorgaande jaren, organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard ook dit jaar in februari weer de lokale voorronde van de Nationale Voorlees Wedstrijd. Deze keer zijn er 18 schoolkampioenen aangemeld, waardoor we hebben gekozen om 2 rondes met ieder 9 voorlezers te organiseren. De deelnemende voorlezers krijgen een uitnodiging via school.

14 feb t/m 21 feb

• Lezing over farao's Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek 's-Gravendeel

De wereld van de farao’s is fascinerend en vol met symboliek. Hierdoor is op reliëfs en afbeeldingen uit faraonisch Egypte niet altijd direct duidelijk waar je naar kijkt en wat de afbeeldingen betekenen. Archeologe Jolanda Bos deed jarenlang onderzoek naar mummies uit het oude Egypte en onthult de mysteries die zij boven de grond haalde.

do 22 feb

• Eerste hulp bij je elevator-pitch Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Onder de titel Walk & Talk organiseert De Bibliotheek Hoeksche Waard voor bezoekers laagdrempelige bijeenkomsten op het gebied van werk zoeken en vinden. Voor iedereen die op zoek is naar werk, of een andere baan. Op 23 februari is in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum “Eerste hulp bij je elevator-pitch". Laat je talenten zien en trek de aandacht van de beste werkgever die er is.

vr 23 feb

• Taaltrefpunt Bekijk details

Van 13:30 tot 15:15 | Bibliotheek Puttershoek

Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten en de Nederlandse gewoontes beter leren kennen. Taaltrefpunt in de Bibliotheek Hoeksche Waard is een ontmoetingsplek en een gezellig uitwisselingsmoment voor Nieuwkomers. Iedere laatste dinsdagmiddag van de maand in het Huys te Hoecke in het Grand cafe nodigt de Bibliotheek je samen met de taalvrijwilligers Puttershoek uit om met elkaar te praten. Elke maand over iets anders.

• Belastingspreekuur in Numansdorp Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Numansdorp

Veel mensen hikken er ieder jaar weer tegenaan: de belastingaangifte. Inkomstenbelasting, huurtoeslag, zorgtoeslag, hypotheekrenteaftrek en andere bijzondere aftrekposten. Wie de aanslag met zorg en precisie invult kan misschien aanspraak maken op tal van financiële regelingen. Niet altijd leuk en ook niet altijd gemakkelijk.

• Hulp bij het invullen van formulieren Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Numansdorp

Het is soms lastiger dan het lijkt: een formulier invullen. Het ene document spreekt voor zich, het andere document lijkt wel abracadabra. Speciaal voor die situaties is er inloopspreekuur Formulierenhulp van Humanitas – vijf keer per maand in de Bibliotheek Hoeksche Waard.