Resultaat 1 - 10 (van 61)

• Eerste hulp bij internet in Strijen Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Strijen

Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert dinsdag 23 oktober van 10:00 tot 12:00 uur een inloopspreekuur 'eerste hulp bij internet' (voorheen tabletcafé) in de Bibliotheek Strijen.

• Hulp bij het invullen van formulieren Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Numansdorp

Het is soms lastiger dan het lijkt: een formulier invullen. Het ene document spreekt voor zich, het andere document lijkt wel abracadabra. Speciaal voor die situaties is er inloopspreekuur Formulierenhulp van Humanitas – zes keer per maand in de Bibliotheek Hoeksche Waard.

• Workshop Excel voor beginners Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Excel is een voorbeeld van een programma waarmee je meer kunt dan je denkt. Speciaal voor beginners is er een workshop over de basisprincipes van Excel. Na deze avond ben je helemaal klaargestoomd voor de juiste werkwijze.

• Taalspreekuur Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Bibliotheek Heinenoord

In de Hoeksche Waard wonen naar schatting 8000 mensen die de Nederlandse taal niet goed kunnen lezen of schrijven. Het Taalspreekuur in de Bibliotheek Hoeksche Waard is een startpunt en een vraagbaak voor deze doelgroep.

wo 24 okt

• Diabetescafé - zaken die je moet regelen Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

In de volksmond wordt het suikerziekte genoemd. Veel mensen hebben het en moeten er mee leren leven. Hoe ga je ermee om en wat zijn de risico’s en hoe kan je de gevolgen beperken? De Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland organiseert dit diabetescafé in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland (DVN).

do 25 okt

• Taaltrefpunt Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Bibliotheek Numansdorp, café Amalia

Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten en de Nederlandse gewoontes beter leren kennen. Iedere vrijdagmiddag, van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Numansdorp in café Amalia van de Buitensluis, organiseert de Bibliotheek het Taaltrefpunt, de ontmoetingsplek en gezellig uitwisselingsmoment voor nieuwkomers.

vr 26 okt

• Taalspreekuur Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Bibliotheek Heinenoord

wo 31 okt

• Inloopspreekuur Studiekring Bekijk details

Van 18:30 tot 19:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

In het inloopspreekuur van Studiekring kunnen ouders van middelbare schoolleerlingen en ouders van leerlingen van groep 8 een gratis intakegesprek afnemen met de vestigingsmanager van Studiekring. De scholieren mogen mee, maar dit is niet verplicht.

wo 31 okt

• Taaltrefpunt Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Bibliotheek Numansdorp, café Amalia

vr 02 nov

• CoderDojo: Scratch Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt

Een CoderDojo is een club waarbij kinderen (Ninjas!) van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

za 03 nov