Resultaat 11 - 20 (van 60)

• Cursus Excel voor beginners Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Excel is een voorbeeld van een programma waarmee je meer kunt dan je denkt. Speciaal voor beginners is er een cursus over de basisprincipes van Excel. De cursus is verdeeld over drie avonden, waarna de deelnemers helemaal klaargestoomd zijn voor de juiste werkwijze.

di 05 mrt

• BoekStart workshop muziek met Suze Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | Bibliotheek Puttershoek

Voor de kleintjes is er in maart een BoekStart workshop waarbij muziek centraal staat. Muziek en liedjes luisteren en natuurlijk ook zelf zingen. Dansen, op instrumentjes spelen, wat een gezellige boel! Kom je ook meedoen?

• Hulp bij het invullen van formulieren Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Puttershoek

Het is soms lastiger dan het lijkt: een formulier invullen. Het ene document spreekt voor zich, het andere document lijkt wel abracadabra. Speciaal voor die situaties is er inloopspreekuur Formulierenhulp van Humanitas – zes keer per maand in de Bibliotheek Hoeksche Waard.

• Taalspreekuur Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Bibliotheek Heinenoord

In de Hoeksche Waard wonen naar schatting 8000 mensen die de Nederlandse taal niet goed kunnen lezen of schrijven. Het Taalspreekuur in de Bibliotheek Hoeksche Waard is een startpunt en een vraagbaak voor deze doelgroep.

• Belastingspreekuur in Oud-Beijerland Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Veel mensen hikken er ieder jaar weer tegenaan: de belastingaangifte. Inkomstenbelasting, huurtoeslag, zorgtoeslag, hypotheekrenteaftrek en andere bijzondere aftrekposten. Wie de aanslag met zorg en precisie invult kan misschien aanspraak maken op tal van financiële regelingen. Niet altijd leuk en ook niet altijd gemakkelijk.

• Hulp bij het invullen van formulieren Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

• Ouderworkshop Studiekring Bekijk details

Van 18:30 tot 19:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Tijdens de ouderworkshop van Studiekring maken ouders van middelbare schoolleerlingen en ouders van leerlingen van groep 8 kennis met de Studiekring manier van werken.

• Stof op je kaft: taxeren oude boeken Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Strijen

Een fortuin in de boekenkast. De Bibliotheek Hoeksche Waard vraagt deze maand aandacht voor ‘stof op je kaft’. In dorpshuis Streona worden mooie kostbare boeken getaxeerd op donderdagmiddag 7 maart van 14 uur tot 16 uur doorlopende inloop. Wie heeft nog mooie – zeldzame – oude boeken in huis?

do 07 mrt

• Taaltrefpunt Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Bibliotheek Numansdorp, café Amalia

Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten en de Nederlandse gewoontes beter leren kennen. Iedere vrijdagmiddag, van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Numansdorp in café Amalia van de Buitensluis, organiseert de Bibliotheek het Taaltrefpunt, de ontmoetingsplek en gezellig uitwisselingsmoment voor nieuwkomers.

vr 08 mrt

• (Leren) programmeren bij de CoderDojo Hoeksche Waard Bekijk details

Van 13:45 tot 16:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt

Een CoderDojo is een club waarbij kinderen (Ninjas!) van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

za 09 mrt