Nieuw! Het Hoeksch MaakLokaal on the Go

Gepubliceerd op: 6 maart 2023 15:23

Het Hoeksch MaakLokaal gaat zich uitbreiden! En dat in mobiele vorm. Vanaf 13 maart kan er niet alleen in het MaakLokaal in Oud-Beijerland gebruik gemaakt worden van technische snufjes als een Bee-Bot en Arduino, maar ook thuis.

Altijd al kennis willen maken met programmeren? Of liever van karton een bouwwerk willen maken? Dan is dit de kans! Met het MaakLokaal on the Go kun je een koffertje lenen met daarin bijvoorbeeld een Makedo klussetje, een handleiding en een leesboek. Hiermee kun je zelf (of samen) thuis aan de slag gaan met het maken van bouwwerken. Naast de Makedo zijn er koffertjes met Arduino, een Micro:bit, Makey Makey en een Bee-Bot. In elke koffer zit een duidelijke handleiding, een (lees)boek en de spullen die nodig zijn om er direct mee aan de slag te gaan. De koffers zijn voor verschillende leeftijden, beginnend bij de Bee-Bot voor ongeveer 3 jaar en ouder, tot de Arduino voor ongeveer 13 en ouder. Ontwikkel zelf programmeer skills of ga samen op ontdekkingstocht.

De koffers zijn te lenen in de bibliotheekvestigingen in Numansdorp en ‘s-Gravendeel, tijdens de bemande uren. Deze zijn in Numansdorp op dinsdag, woensdag en vrijdag van 14:00 – 17:00 uur, en op donderdag van 10:00 – 13:00 uur. In ’s-Gravendeel zijn de bemande uren op maandag van 14:00 – 20:00 uur, woensdag van 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 17:00, en op vrijdag van 14:00 – 17:00 uur. Voor de koffers geldt een klein borgbedrag van €10, wat contant moet worden afgerekend en je na gebruik weer terug krijgt. In Numansdorp staan de koffers met Makey Makey en Micro:Bit en in ’s-Gravendeel staan de koffers met Bee-Bot, Arduino en Makedo.