Weesgedichten op adoptieramen

Gepubliceerd op: 14 december 2023 16:58

In het kader van de Poëzieweek 2024, die loopt van 25 januari tot en met 31 januari, staan er prachtige Weesgedichten op adoptieramen in het centrum van Oud-Beijerland en Strijen. Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationale en lokale dichters. Tientallen bewoners en ondernemers in Oud-Beijerand en Strijen hebben enthousiast een gedicht geadopteerd. Hierdoor hebben de gemeentekernen gedurende deze week een poëtische uitstraling.

Het thema van de Poëzieweek is ‘thuis’. Bibliotheek Hoeksche Waard biedt de Weesgedichten letterlijk een nieuw thuis! Hoe? Door ramen in het centrum van Oud-Beijerland en Strijen te beschrijven met gedichten. Vrijwillige handletteraars schrijven de gedichten met afwasbare stift op de ramen van de adoptieouders. Een cadeau aan de straat en aan de voorbijgangers!

Speciaal voor Weesgedichten werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationaal tot lokaal talent. Extra lokale dichters werden geselecteerd door Bibliotheek Hoeksche Waard; Wim Bauer, Stephan van der Sluijs, Ingrid van den Oord, Wim de Kievit, Rick Jan Hitzerd, Liesbeth Goedbloed en natuurlijk de dichter van de Hoeksche Waard Sabine Alders-du Bosc.

Met het project ‘Weesgedichten’ slaan tientallen bibliotheken in Vlaanderen, Brussel én Nederland de handen ineen om straten om te toveren tot één grote, bewandelbare poëziebundel met als doel het saaie imago van poëzie op te frissen. De editie van 2024 vindt voor het eerst in Nederland plaats, waar er 74 bibliotheekvestigingen mee doen. Zodoende verschijnen er eind januari tientallen gedichten op de ramen van straten in Oud-Beijerland en Strijen en honderden in het land. Alle deelnemende bibliotheken zijn te vinden op de landkaart op de website van Weesgedichten.

Bekijk de activiteiten

Ga naar de website van Weesgedichten