Landelijke BoekStartdag

Gepubliceerd op: 17 mei 2023 17:07

Op zaterdag 3 juni 2023 organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard voor de derde keer de Landelijke BoekStartdag in de vestigingen van ’s-Gravendeel en Oud-Beijerland. Tijdens de BoekStartdag delen de allerjongste bezoekers samen met hun (groot)ouders het plezier van mooie verhalen. Ontdek samen hoe fijn het is om met boekjes en taal bezig te zijn!

Op zaterdag 3 juni wordt overal in het land BoekStart gevierd. Zo ook in de het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland en de Bibliotheek in ’s-Gravendeel waar de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom krijgen. Op die dag vinden van tussen 11:00 en 12:00 uur leuke workshops plaats zoals Muziek met Suze in Oud-Beijerland en Gebarentaal met logopediste Wendy Oostveen in ‘s Gravendeel.

Peuters zijn over dol op liedjes luisteren en zingen en dansen. Naast het kalmeringseffect en het plezier is bezig zijn met muziek ook nog eens leerzaam. Het stimuleert de taal- en klankontwikkeling, waardoor kinderen automatisch bezig zijn met het leren praten. Muziek is de grote passie van Suze Bender en zij zal in Oud-Beijerland een leuke workshop organiseren. > Lees meer over Muziek met Suze

Kleine kinderen hebben vaak al heel veel te vertellen, maar praten lukt (vaak) nog niet, hoe kunnen ze er dan toch voor zorgen dat je hen begrijpt? Door middel van gebarentaal! Wendy Oostveen gaat spelenderwijs met de ouders en hun kindje gebaren oefenen tijdens het verhaal dat zij gaat voorlezen. Zo worden een heleboel gebaren spelenderwijs geoefend. > Lees meer over de Workshop gebaren

Toegang is gratis, leeftijd is van 0 tot 4 jaar. Lid worden van de bibliotheek is gratis tot 18 jaar. Er loopt momenteel een leuke BoekStart spaaractie voor jonge kinderen tot en met 3 jaar.

Het doel van BoekStart is ouders aanmoedigen om jonge kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de Bibliotheek te laten ontdekken. Meer weten over voorlezen? Kijk dan op boekstart.nl of download de BoekStartapp voor boekentips. Ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

#BoekStartdag2023