Leren vliegen in de bieb

Woensdag 22 november 2023, van 16:00 tot 17:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Kosten: 6,50 (plusabonnement), 7,50 (basisabonnement), 8,50 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Droom je er al langer van om ooit eens met een echt modelvliegtuig de lucht in te gaan, dan is dit een mooie eerste stap en een prachtige kans. In het Hoeksch MaakLokaal worden de vlieglessen gegeven op een Phoenix RC simulator door (professionele) ervaren modelvliegers- en bouwers uit de Hoeksche Waard. In de periode oktober-januari vinden de lessen plaats in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1.

Na het behalen van het vliegbrevet “A Brevet  motor FS Phoenix mode 1” kan aansluiting gezocht worden bij de  Modelvliegclub Europoort in Barendrecht. De vliegleraren kunnen daar alles over vertellen. 

Les data zijn:

  • les 1 – 25 oktober; 
  • les 2 – 8 november; 
  • les 3 – 22 november; 
  • les 4 – 6 december; 
  • les 5 – 20 december; 
  • les 6 – 10 januari; 

De lessen worden afgesloten door een examen op 20 januari. Voor deze cursus hoeven geen materialen te worden aangeschaft. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 6. Leeftijd is vanaf 14 jaar. 

Hoeksch MaakLokaal

Het Hoeksch MaakLokaal is een creatieve doe-het-zelf ruimte waar mensen samenkomen om te maken en met en van elkaar te leren. In de context van een Leven Lang Ontwikkelen zijn bibliotheken de aangewezen plek om levenslange nieuwsgierigheid te voeden en de digitale geletterdheid te stimuleren.

Aanmelden

Voor deze cursus hoeven geen materialen te worden aangeschaft. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 6. Leeftijd is vanaf 14 jaar. Van de deelnemers wordt een serieuze interesse gevraagd. De kennismakingsles is gratis, graag wel vooraf aanmelden via de onderstaande knop.

Aanmelden