Webinar: Het belang van (voor)lezen en mediagebruik bij kinderen (GEANNULEERD)

Woensdag 15 november 2023, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In een wereld waarin de invloed van digitale media steeds groter wordt, is het essentieel om stil te staan bij de impact ervan op de ontwikkeling van onze kinderen. Daarom nodigen wij alle ouders uit voor een boeiend online webinar op 15 november van 20.00 tot 21.00 uur, gewijd aan het belang van lezen, voorlezen en verstandig mediagebruik bij kinderen in het basisonderwijs.

Het webinar zal een diepgaand inzicht bieden in de cruciale rol van lezen en voorlezen bij de intellectuele en emotionele groei van kinderen. Daarnaast zullen leesconsulenten praktische tips delen over hoe ouders het mediagebruik van hun kinderen kunnen begeleiden, zodat er een evenwichtige en gezonde digitale omgeving ontstaat.

Agenda hoogtepunten:

  • Het Belang van Lezen en Voorlezen: Experts delen inzichten over de voordelen van lezen en voorlezen voor de ontwikkeling van kinderen.
  • Mediagebruik bij Kinderen: Tips over hoe ouders het mediagebruik van hun kinderen kunnen sturen voor een gebalanceerde digitale leefomgeving.
  • Praktische Tips voor Ouders: Concrete suggesties voor het integreren van lezen, voorlezen en mediagebruik in het dagelijks leven van kinderen.
  • Vragen en Antwoorden: Een interactieve sessie waarin ouders vragen kunnen stellen aan de sprekers.

Dit is een unieke gelegenheid om te leren hoe je als ouder een positieve invloed kunt hebben op de lees- en mediagewoonten van uw kinderen.