Kennismaken met 3D-tekenen (Onshape of TinkerCad)

3 mei 2023, van 13:30 tot 15:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Hoeksch MaakLokaal)

Kosten: €4,20 (plusabonnement), €5,10 (basisabonnement), €6,00 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Altijd al willen weten hoe een tekenprogramma voor de computer werkt? Tekentalent is niet vereist, want iedereen kan 3-dimensionaal leren tekenen! Het is dan helemaal tof om vervolgens het eigen ontwerp uit te printen met de 3D-printer. In het MaakLokaal van de Bibliotheek Hoeksche Waard wordt er volop geëxperimenteerd met de nieuwste technieken.

Hoe wordt een ontwerp, zoals een sleutelhanger, voor een 3D-printer gemaakt? Daar is een CAD-tekenprogramma voor nodig. CAD staat voor Computer Aided Design. Welk CAD-tekenprogramma werkt het prettigst? Is dat het beginnersprogramma TinkerCad of kies je met Onshape voor iets meer professionaliteit? Deze gezellige middag is niet alleen leuk voor ouder en kind, maar voor iedereen die een beetje wil experimenteren met 3D-tekenen.

Deze workshop is een introductie in het 3D-tekenen. Kleine eenvoudige modellen kunnen worden uitgeprint met de 3D-printer. De 3D-printer en nieuwe laptops zijn gesponsord door het Oranjefonds, Prins Bernhardfonds en VSB fonds.

Deze activiteit is voor iedereen vanaf 8 jaar en vindt plaats op 3 mei van 13:30 – 15:30 in het Hoeksch MaakLokaal in het Oude Raadhuis in Oud Beijerland. Houd de agenda van de bibliotheek in de gaten voor meer leuke activiteiten in het Hoeksch MaakLokaal. Aanmelden kan via onderstaande knop. 

Aanmelden