Start werkzaamheden Oude Raadhuis

Gepubliceerd op: 1 juni 2021 11:30

27 mei gaf wethouder Harry van Waveren het officiële startsein voor de werkzaamheden van de verbouwing en aanbouw van het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Het pand uit 1622 is na de werkzaamheden weer openbaar toegankelijk voor iedereen. Ook verhuist de bibliotheek naar deze mooie locatie!

In 2017 nam voormalige gemeente Oud-Beijerland al het besluit om de bibliotheek te verhuizen naar het Oude Raadhuis. De bibliotheek komt zo dichter bij de inwoners en kan op die manier een betere invulling geven aan haar bibliotheekfunctie. Daarnaast sluit deze invulling aan bij de wens van het college. 

Bibliotheek als hotspot voor culturele uitjes

Ook Bibliotheek Hoeksche Waard is blij met deze mooie historische locatie in het hart van het dorp. Deze locatie is bij uitstek geschikt om naast het uitlenen van boeken ook het moderne aanbod aan de man te brengen. Denk hierbij aan voorlezen, taallessen, workshops digitale vaardigheden en culturele avonden over geschiedenis of kunst. Voor de kleintjes organiseert de bibliotheek bijvoorbeeld prentenboekendans en workshops voor schoolgaande kinderen, zoals robotjes programmeren. Helemaal nieuw is het MaakLokaal, een plek waar je kunt experimenteren met de modernste technieken. Zo wordt het Oude Raadhuis een plek waar elke dag iets te doen is voor jong en oud.