Bibliotheek Hoeksche Waard in bijna alle kernen te vinden

Gepubliceerd op: 7 april 2022 09:29

De bibliotheek Goudswaard gaat sinds 1 april 2022 verder onder de hoede van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Daarmee is in Goudswaard de elfde locatie van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Goudswaard houdt een eigen bibliotheeklocatie en dat is belangrijk voor de bewoners. Lizzy Hartman (Teamleider dienstverlening bij de Bibliotheek Hoeksche Waard): ‘De Hoeksche Waard is een verspreid gebied met veel verschillende dorpen en kernen. Het is belangrijk dat bewoners in iedere kern een bibliotheeklocatie in de buurt hebben.’

Leden van Bibliotheek Goudswaard kunnen sinds 1 april gebruikmaken van de collectie van de Bibliotheek Hoeksche Waard en het volledige dienstenaanbod, zoals e-books, luisterboeken, Muziekweb, de VoorleesExpress en het DigiTaalhuis Hoeksche Waard. Zo wordt de bibliotheekvoorziening voor de inwoners van Goudswaard behouden en zelfs uitgebreid.

De uitgebreidere collectie is niet het enige dat verandert. Ook komt er op de locatie een vaste medewerker. Lizzy: ‘De Bibliotheek Goudswaard is van oudsher een vrijwilligersbibliotheek. De Bibliotheek Hoeksche Waard werkt met vaste krachten en met vrijwilligers. Volgens de huidige bibliotheek-cao is op iedere locatie een professionele medewerker nodig. Daarnaast is nog steeds ruimte voor ondersteuning door vrijwilligers. Dit geldt nu dus ook voor de bibliotheeklocatie Goudswaard.’

De bibliotheek blijft gevestigd op het huidige adres aan de Nicolaas van Puttenstraat 20 in Goudswaard. Wel is er een wijziging in de openingstijden, de bibliotheek is voortaan geopend op dinsdag van 16.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur.