Feestelijke opening Oude Raadhuis

Gepubliceerd op: 20 juni 2022 22:07

Donderdag 16 juni was het zo ver: de officiële opening van het Oude Raadhuis. Het was een feestelijke dag met leuke activiteiten. Radio Rijnmond was aanwezig om verslag te doen. Voor volwassenen waren er rondleidingen door het gerestaureerde monumentale gebouw.

Buiten liepen mooi verklede steltlopers met vrolijke muziek ter ondersteuning om de activiteitenflyer van de bibliotheek uit te delen. Ondertussen nam binnen een aantal medewerkers een vlog op waarin zij aan de social media volgers vertelden over hun favoriete boek en werk bij de bibliotheek.

‘s Middags was het tijd voor het officiële openingsmoment. Genodigden werden via de karakteristieke trappen naar de salon geleid waar zij vrolijk werden ontvangen door robot Pepper. Burgemeester Aptroot overhandigde samen met Pepper de sleutel van het gebouw aan bibliotheek-directeuren Marieke Montenarie en Nell Schuijff en verklaarde de bibliotheek voor geopend. Het gebouw is daarmee officieel in gebruik genomen en klaar voor een mooie nieuwe toekomst.