Gratis zelftesten en mondmaskers voor inwoners met een laag inkomen

Gepubliceerd op: 1 maart 2022 09:12

Heb je moeite om de kosten te betalen voor corona zelftesten en/of type 2 mondmaskers? Dan kun je deze gratis afhalen bij de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Ook al worden de coronamaatregelen vanaf vrijdag 25 februari versoepeld, toch zijn mondmaskers en zelftesten op sommige plekken nog steeds nodig. Daarnaast blijft zelftesten en het vrijwillig dragen van type 2 mondmaskers belangrijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid. Omdat niet iedereen met een laag inkomen de kosten ook zelf kan betalen, stelt de Rijksoverheid deze nu gratis beschikbaar voor minima via de gemeente.

Voor wie?

Inwoners met een laag inkomen kunnen de gratis zelftesten en mondmaskers vanaf deze week ophalen voor hunzelf en hun gezinsleden. Je hebt geen bewijs nodig van je inkomen.

Wanneer gebruik je een zelftest?

Een zelftest is een coronatest die je zelf thuis gebruikt, voor de zekerheid als je ergens naartoe gaat of als je klachten hebt. Ook als je volledig bent gevaccineerd of al corona hebt gehad, kun je een zelftest gebruiken. Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Dit kan online of via 0800-1202. Meer informatie over het gebruik van zelftesten vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wanneer gebruik je mondmaskers?

Vanaf vrijdag 25 februari is het mondmasker alleen nog verplicht in het vliegtuig en het openbaar vervoer. Het dragen van een medisch mondmasker van minimaal type 2 wordt geadviseerd. Voor actuele informatie over coronamaatregelen kijk je op de website van de Rijksoverheid.