Passionate Bulkboek organiseert Literaire marathon van 36 uur

Gepubliceerd op: 14 september 2021 16:39

Op 1 en 2 oktober 2021 vindt de Passionate Bulkboek Literaire Marathon plaats. Het evenement wordt georganiseerd bij en in samenwerking met debatpodium Arminius in Rotterdam. Tijdens een programma dat twee aaneengesloten dagen beslaat, dragen maar liefst 300 bekende auteurs voor. Dit ter gelegenheid van het feestelijke 25-jarige jubileum van Passionate Bulkboek.

De Passionate Bulkboek Literaire Marathon staat voor 36 uur literaire voordrachten in de bijzondere ambiance van debatpodium Arminius, te Rotterdam. De marathon duurt van vrijdag 1 oktober 13.00 uur tot de nacht van zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober om 01.00 uur. Het evenement is vrij toegankelijk. Als gevolg van de huidige coronamaatregelen dienen mensen een gratis kaartje te bestellen voor een tijdvak naar keuze. Ook zal dit bijzondere evenement de volledige 36 uur via een online livestream vanuit huis te volgen zijn.

Diverse keur aan prominente literaire namen

Gezien de historie van Passionate Bulkboek op het gebied van leesbevordering zijn onze educatieve programma’s leidend bij de programmering. Zowel Jonge Jury-auteurs, finalisten en winnaars van Write Now!, genomineerden voor De Inktaap, schrijvers die de Dag van de Literatuur bijwoonden én andere auteurs met een stevige binding met educatie zullen de revue passeren. Denk aan zwaargewichten van de Nederlandse literatuur naast nieuw talent. Voor de nachtprogrammering wordt samengewerkt met Woorden Worden Zinnen, Spraakuhloos, Mensen Zeggen Dingen en The Writer’s Guide to the Galaxy.

Bekijk de lijst met deelnemende schrijvers op: www.passionatebulkboek.nl/literaire-marathon
Op deze pagina zijn ook alle tijdschema’s met deelnemende auteurs te vinden. Enkelen van de indrukwekkende namen die tijdens de Passionate Bulkboek Literaire Marathon zullen voordragen uit eigen werk zijn: Griet Op De Beeck, Arthur Japin, Connie Palmen, Ingmar Heytze, Herman Brusselmans, Tommy Wieringa, Maud Vanhauwaert, Özcan Akyol, Ronald Giphart, Lale Gül en Dean Bowen.

Coronasteunmaatregel

De gages van alle optredende auteurs worden volledig gefinancierd vanuit de steunmaatregel van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ten behoeve van auteurs. Passionate Bulkboek, het Nederlands Letterenfonds en de Schrijverscentrale willen hiermee mede tegemoetkomen aan de inkomsten die auteurs het afgelopen jaar in verband met geannuleerde optredens en andere werkzaamheden zijn misgelopen.

Bijzonder verjaardagscadeau

Giel van Strien, directeur en (mede)oprichter van Passionate Bulkboek: “Al 25 jaar zetten we ons in voor de leesbevordering van jongeren via educatieve lees- en schrijfprogramma’s en vrijetijdsactiviteiten. Het feit dat Rotterdam tijdens het eerste weekend van oktober 36 uur lang het literaire epicentrum van ons land is, is niet alleen voor de bezoekers en de deelnemende artiesten maar ook voor ons een heel bijzonder verjaardagscadeau. Bovendien komen we daarmee de schrijvers tegemoet in gederfde inkomsten.”