Reserveren en Aanvragen

Met je abonnement kun je gratis reserveren binnen de collectie van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Heb je een PLUS abonnement? Dan reserveer je ook gratis buiten onze eigen collectie, mits het exemplaar aanwezig is in Noord- of Zuid-Holland.


Bibliotheek Hoeksche Waard collectie

  • Begin in de catalogus van Bibliotheek Hoeksche Waard.
  • Zoek in de collectie; dat kan o.a. op titel, auteur of onderwerp.
  • Via de 'waar?'-knop kun je zien waar de titel beschikbaar is.
  • Klik op [reserveer] om deze titel te reserveren.

Noord/Zuid-Holland collectie

Staat de gewenste titel er wel bij, maar staat er geen bij "Beschikbaarheid / exemplaarinformatie" dan kun je doorgaan naar "Exemplaren in andere vestigingen". Klik op [reserveer] om buiten de collectie van Bibliotheek Hoeksche Waard te reserveren. Dit is voor PLUS abonnees gratis, mits het boek zich bevindt in Noord- of Zuid-Holland. Overige abonnees betalen hiervoor € 1,00.

Landelijke collectie

Staat de titel er niet bij? Klik dan op 'In heel Nederland'. Als het exemplaar hier wel beschikbaar is, kun je op de knop 'Aanvragen' klikken. Je aanvraag loopt nu via de landelijke aanvraagservice en kost € 5,00 per exemplaar, ongeacht welk abonnement je hebt.


Berichtgeving als je reservering of aanvraag binnen is

Je krijgt een e-mail of kaartje op het moment dat het aangevraagde materiaal voor je klaar ligt. Gereserveerde materialen kun je doorgaans binnen anderhalve week bij jouw bibliotheek ophalen. Let op: zorg ervoor dat je de reservering binnen 8 dagen op komt halen. Bij niet ophalen retourneren wij het exemplaar na 8 dagen. Hiervoor brengen wij € 1,00 in rekening.