Voor leesclubs

Collectie

Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. Maar met een leesclub lezen is nóg leuker. Je kunt je interesse in boeken en schrijvers delen met anderen. Deelnemers aan een leesclub zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om gezamenlijk een boek te bespreken. Elk lid van de leesclub leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

Op deze pagina lees je meer over leesclubs, het bestellen van titels en ontdek je tips voor jouw leesclub. Veel leesplezier!

Boekentips voor leesclubs

Start een leeskring in de Hoeksche Waard!

Lees je graag en zou je het leuk vinden hierover met anderen van gedachten te wisselen? In de regio Hoeksche Waard worden verschillende leeskringen georganiseerd waar je bij aan kunt sluiten of je kunt er zelf een opzetten.

Meer informatie

Nieuwste leeskringkoffers

Elke maand samen een e-book lezen

Een e-book is altijd voor alle leden beschikbaar. Speciaal voor leesclubs licht de online bibliotheek elke maand een e-book uit.

Naar de leesclub van de online Bibliotheek


Uittreksels en recensies

Wil je wat meer research doen? De bibliotheek biedt je gratis online toegang tot duizenden uittreksels, artikelen, recensies en auteursportretten. 

Inge Drewes Lezen en leesclubs

Wil je je leesclub nóg leuker maken? Hoe organiseer je een leesclub? Waar ontmoet je elkaar en hoe bepaal je welk boek jullie gaan lezen? Dit boek is dé gids voor het vormen en leiden van een leesclub.

Naar het boek