Boek aan Huis

Blijven lezen? Wij brengen de boeken thuis! De service Boek aan Huis is voor iedereen die niet naar de bibliotheek kan komen, maar wel graag van de bibliotheek gebruik wil maken. U bent bijvoorbeeld niet (meer) zo goed ter been of u bent door een langdurige ziekte, een handicap of ouderdom aan huis gebonden.

Hoe werkt het?

Wij komen bij u langs en bespreken wat u wilt lezen of kijken. Een leuke roman in extra grote letters, een tijdschrift, een dvd of luisterboek? Het kan allemaal. Wij zoeken ook een vrijwilliger die de boeken bij u thuis brengt en weer komt ophalen.

En verder?

Deze service is gratis. Om gebruik te maken van deze service moet u wel lid zijn van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Wilt u meer weten?

Bel dan naar een van onze vestigingen. U kunt ook voor meer informatie mailen naar activiteiten@debhw.nl.

Vrijwilliger worden?

Kent u misschien iemand die graag van deze service gebruik zou willen maken of wilt u ons als vrijwilliger helpen? Laat het ons weten!

Interview met Boek aan Huis gebruikers Jo en Anke

Jo is geboren en getogen in Mijnsheerenland. Ze woont al 60 jaar in dezelfde woning. “Dat gaat nog steeds goed, maar ik durf niet meer zo ver te lopen,” zegt ze. Zo werd de bibliotheek onbereikbaar, terwijl ze juist zo graag leest. Een nichtje maakte haar attent op het bestaan van de boek-aan-huisservice.

Sinds die tijd brengt Anke de boeken voortaan bij Jo thuis. Ze is vrijwilliger bij bibliotheek Hoeksche Waard en weet inmiddels precies wat Jo graag leest: streekromans. Gerda van Wageningen is haar favoriet. Aan tafel nemen ze samen de titels door en kiest Jo wat ze wil lezen. “Ik hou van boeken die over het leven van families op het platteland gaan. Dat is zo herkenbaar.”

Na een kletspraatje vertrekt Anke met de boeken die Jo uit heeft. Eerst kwam er iemand anders bij Jo. Toen die stopte, heeft Anke het overgenomen. “Ik kom graag bij Jo. Ze is een heel lieve vrouw en het klikt goed tussen ons.”

Jo is slechtziend, maar dat vormt geen beletsel. Bibliotheek Hoeksche Waard heeft een uitgebreide collectie grootletterboeken. Daardoor kan Jo zich blijven verliezen in een mooi boek. Net als vroeger. Kent u ook iemand zoals Jo? Misschien is de boek- aan-huisservice dan een oplossing.