Boekstart

Boekstart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een landelijk programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een brief met een waardebon. Met deze bon kunnen ouders hun baby gratis bibliotheeklid maken en een BoekStartkoffertje met onder meer 2 leuke babyboekjes ophalen bij de bibliotheek.

BoekStart coach

Beginnen met voorlezen op jonge leeftijd is belangrijk. Maar hoe doe je dat, voorlezen met je kleintje? De BoekStart-coach geeft tips!

Klik hier om meer te lezen

BoekStart activiteiten

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert regelmatig activiteiten voor baby's, peuters, kleuters en hun ouders: BoekStart workshops. Doe gezellig mee!

Agenda

BoekStart website

Op de landelijke website van BoekStart vind je nog veel meer informatie, zoals boekentips, voorleestips en nieuwtjes. Neem snel een kijkje!

Ga naar website

Hoera! Er is een baby op komst

De eerste duizend dagen van een kind zijn cruciaal voor de taalontwikkeling.
Met de animatie “Hoera! Er is een baby op komst” geven we aanstaande ouders tips over hun belangrijke rol hierin.

Consultatiebureau Hoeksche Waard

De Bibliotheek Hoeksche Waard werkt in het kader van BoekStart samen met Jong JGZ – Consultatiebureau.